VIDEOTON FC - ÚJPEST FC 3-0 (0-0)

Zé Luis duplázott, az Újpest FC sem tudta megállítani a hazai pályán továbbra is 100%-os Vidit

Zöld-foki-szigeteki válogatott támadónk először kezdett bajnokin a Vidiben, és két góllal járult hozzá a magabiztos győzelmünkhöz.

Október 6-án, az Aradi Vértanúk emléknapján lépett pályára csapatunk az Újpest FC ellen, így a Himnusz meghallgatásával kezdődött a mérkőzés, melyre csapatunk egy a Szent István Emlékév alkalmából készült speciális pólóban vonultak a pályára. A bekísérő gyerekek pedig egy-egy rózsaszín lufit eresztettek a magasba a mellrák elleni küzdelem jegyében.


A mérkőzést aktívabban kezdte az Újpest FC, azonban a 10. perctől átvettük az irányítást. Kleinheisler a saját térfeléről iramodott meg a labdával, majd egy fantasztikus, körülbelül 70 méteres szóló végén 18 méterről csupán centikkel lőtt kapu mellé. Egy perccel később Sándor adott középre, Zé Luis átlépte a labdát, amit „Scholes” kapásból küldött kapura, Balajcza bravúrral, lábbal védett, a kipattanót is kapura lőttük, ez azonban egy újpesti védő lábában elakadt. A folytatásban előbb újpesti részről Anton, majd nem sokkal később tőlünk Nildo lőtt távolról kapura, azonban mindkét kapus magabiztosan védett.


A szünetben a vendégek kettőt is cseréltek, ez azonban nem zavarta meg csapatunkat, és Zé Luis 48. percben lőtt góljával megszereztük a vezetést. Nildo a saját térfelén szerzett labdát, majd remekül ugratta ki Zé Luist, aki egy az egyben megverte Vermest, aztán higgadtan a kapuba helyezett a kifutó Balajcza mellett (1-0). Egy perccel később egyenlíthettek volna a vendégek, de Simon lövését óriási bravúrral védte Calatayud. Az 51. percben Nildo fantasztikus cselt mutatott be a vendégek 16-osán belül, Ngawa pedig utolsó emberként elsodorta támadónk lábát, így Kassai Viktor jogosan mutatta fel a piros lapot az újpesti védőnek. A büntetőt Zé Luis végezte el, a labda a kapufán csattant.

A kihagyott 11-es szerencsére nem fogta meg csapatunkat, két perccel később ugyanis az addig is fantasztikusan futballozó Kleinheisler 22 méterről gyönyörű gólt lőtt (2-0). Az 55. percben Nildo nagy erejű lövését öklözte ki Balajcza Szabolcs. A 66. percben Nildo beadását követően egy újpesti lábról Zé Luis elé került a labda, csatárunk pedig 9 méterről kapásból nagy gólt lőtt (3-0). A találkozó utolsó tíz percében még több nagy helyzetet is sikerült kialakítanunk, főleg a csereként pályára lépő Gyurcsó veszélyeztetett többször is, azonban újabb gól már nem született.


A 3-0-s siker azt jelenti, hogy a válogatott szünetre úgy mehetünk, hogy négypontos előnyünk van a tabella második helyén szereplő DVTK-val szemben.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek