Vereség jó játékkal

Nem csak méltó ellenfelei voltunk az idei BL egyik meglepetéscsapatának, de a mérkőzés nagy részében jobban is játszottunk náluk.

Kifogástalan minőségű pálya, ragyogó napsütés, 18 fok hőmérséklet és kellemesen hűs tengeri szellő jellemezte a mai délutánt. Csapatunk a svájci bajnok ellen játszotta idei első felkészülési mérkőzését a festői szépségű Marbellán. A találkozót körülbelül 80-100 néző tekintette meg a helyszínen, köztük egytucatnyi svájci drukker is helyet foglalt, valamint a Dinamo Kijev csapata is itt volt. Nem is csoda, hiszen ők is itt edzőtáboroznak Dél-Spanyolországban.

Egyértelműen csapatunk uralta a mérkőzés elejét, számtalan alkalommal került helyzetbe Nikolics, sőt még az ellenfél kapujába is betalált egy alkalommal, azonban az akció közepén a partjelző lest jelzett, így a spori érvénytelenítette Nikó találatát. Pedig nem biztos, hogy les volt, legalábbis a sajtóhelyről nem tűnt annak. Ez azonban szerencsére nem "fogta" meg csapatunkat, ugyanolyan lelkesen és jól játszottunk a félidő hátralévő részében is. Csak 44. percben alakította ki első helyzetét a Basel, egy 20 méterről leadott szabadrúgás okozott kisebb fejtőrést csapatunknak, azonban végül gól nélkül zárult a félidő.

Ez pedig már önmagában is nagy szó, ha pedig azt nézzük, hogy mi uraltuk az első 45 percet az ellen a Basel ellen, mely kezdőcsapatában 7 (!!!) olyan játékos is szerepelt, akik játszottak a BL-ben a Manchester elleni diadaluk alkalmával, akkor ez a tény tovább növeli a Vidi teljesítményének értékét.

A második félidő elején továbbra is a mi akaratunk érvényesült a pályán, azonban mindkét csapat egyre többet cserélt, nálunk szóhoz jutottak a fiatalok is és természetesen Torghelle is. A Basel kispadján pedig olyan játékosok várakoztak bevetésre, mint a 12 millió eurós Xherdan Shaqiri vagy a 6 millió eurós Xhaka. A mérkőzést végül azonban nem ők, hanem Andrist döntötte el, aki egy kontratámadás végén gólra váltotta az első igazi baseli helyzetet. Pedig fél perccel korábban mi szerezhettünk volna gólt, Gyurcsó remekül került helyzetbe, azonban 6 méterről az üres kapu fölé lőtte a labdát. A gól után, a mérkőzés utolsó harmadában már kiegyenlített játék zajlott a pályán, de Toghelle három alkalommal is hatalmas helyzetbe került, sajnos gólt ezúttal neki sem sikerült szereznie.

A végeredmény ugyan nem nekünk kedvez, de a mutatott játék miatt azért örülhetünk (nem is kicsit). Ha sikerül ezt a lendületet megtartani, és egy kicsit javítani a helyzetkihasználáson, akkor a Vidi nagyon sok örömet fog okozni tavasszal a szurkolóknak. De addig még több barátságos mérkőzést is játszunk, legközelebb január 22-én, vasárnap délelőtt 11-kor a litván bajnokkal az Impact Kupán. Természetesen erről a mérkőzésről is online-közvetítést olvashatnak szurkolóink!

Szerző: Wéninger Ákos

További hírek