RAJT AZ UTÁNPÓTLÁSBAN

U11: "Edzéseinken a játék minden aspektusát próbáljuk megjeleníteni"

U11-es együttesünk vezetőedzőjét, Disztl Milánt kérdeztük a csapatnál folyó munkáról, a szezon céljairól és a korosztály sajátosságairól.

Nem voltak ismeretlenek a srácok számodra a felkészülés kezdetén - hogy zajlik a közös munka velük?

Valóban, ez már a második évem ezzel a korosztállyal. Így nyáron egyáltalán nem kellett az ismerkedéssel foglalkoznunk, hanem bele tudtunk vágni a kemény munkába.

Milyen megmérettetések várnak rátok ebben a szezonban?

Részt veszünk az MLSZ által szervezett régiós tornákon, ezek között vannak kötelező tornák, illetve olyanok is, ahol mi választhatjuk ki, hogy melyiken veszünk részt. Ezeken kívül járunk nemzetközi edzőmérkőzésekre és minitornákra is, a szezon során eddig már voltunk Topolyán, Trnavában, játszottunk már a Slovan Bratislavával, és megyünk majd a DAC-hoz is. Ezek mind-mind jó értékmérők, ahol a fiúk már ilyen fiatalon is nemzetközi rutint tudnak szerezni. Örömmel mondhatom, hogy azt tapasztaltuk, hogy maximálisan felvettük a versenyt ellenfeleinkkel.

Mondhatjuk, hogy idén nagyobb hangsúlyt fektettek a nemzetközi tornákra a korábbiakhoz képest?

Igen, és az a tapasztalatunk, hogy a gyerekek is nagyon élvezik, hogy már ilyen fiatalon nemzetközi mérkőzéseken léphetnek pályára. Többet is utazunk, valamint idén júniusban egy nagyon színvonalas nemzetközi tornát szerveztünk Sóstón is, a Summer Opening Cup-ot jövőre is tervezzük megtartani.

Mik a fő céljaitok, amiket jövő nyárig szeretnétek elérni a csapattal?

A legfontosabb a játékosok fejlesztése, ebben az életkorban a fókusz az egyéni fejlesztésen és a tökéletes technika elsajátításán van. Fontos az is, hogy a technikát az egyes játékhelyzetekben, a mérkőzésen előforduló szituációkban is tudják alkalmazni a srácok. Ennek érdekében nagyon komplex edzéseink vannak, amelyeken a játék minden aspektusát próbáljuk megjeleníteni. Napjaink labdarúgásában láthatjuk, hogy egyre kevesebb az idő és a tér, így gyorsabb döntésekre van szükség, ezeket próbáljuk reprodukálni az edzéseken.

Mennyire kell felkészíteni idén a játékosokat arra, hogy ez az utolsó “kiskorosztályos” évük és jövőre már nagyobb pályán, bajnokságban szerepelnek majd?

A klub képzési filozófiája nálunk is megjelenik, így akik végigjárják a képzésünket, azok számára ez nem jelent olyan óriási ugrást. Természetesen lesz változás, más pályán edzenek és bajnokságban indulnak majd, ez a lépés az életkorukból adódik, de fontos, hogy a képzés ugyanabban a rendszerben folytatódik majd. Az a célunk, hogy azokat a stabil alapokat, amik megalapozzák a játékossá válást, elsajátítsák nálunk és önbizalommal telve lépjenek tovább a versenyző korosztályokba.

Szerző: Óházy Bálint

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek