INTERJÚ

Torghelle Sándor: "Taktikus futballra számítok szombaton a Vidi elleni mérkőzésen"

A Videoton FC korábbi támadója, aki jelenleg az MTK futballistája, exkluzív interjút adott honlapunknak.

- Szombaton délután a tavasz egyik legnagyobb rangadója következik, ideiglenes otthonotokban, a Bozsik Stadionban fogadjátok a listavezető Vidit. Milyen mérkőzésre számítasz?
Úgy gondolom, egyik csapat sem ront fejjel a másiknak, az öngyilkos taktika lenne. Igazából se nekünk, se a Vidinek nem lenne jó a vereség, éppen ezért nyugodt, taktikus futballra számítok, melyen nem biztos, hogy túl sok helyzet fog kialakulni. Nehéz összecsapás vár ránk, a mérkőzés esélyesének pedig a Vidit tartom.

- Dönthet ez a találkozó a bajnoki címről?
A Vidi már megnyerte a bajnokságot!

- Akkor ezek szerint nálatok nem téma az öltözőben a bajnoki cím? Inkább hátrafelé néztek, és a Ferencváros eredményeit figyelitek?
Nem nézünk semerre, sem a Vidi eredményeit, sem a Fradiét, sem a Pápáét. Csináljuk szép csendben a saját dolgunkat. Minél több mérkőzést szeretnénk megnyerni.

- Nem ez lesz az első meccsed a Vidi ellen, mióta eligazoltál innen. Van azért benned bármilyen drukk, vagy ez is csak egy bajnoki lesz számodra a sok közül?
Akik a Vidi keretében vannak, akik a bajnokikon pályára szoktak lépni, azokat mind ismerem. Van néhány új labdarúgó a fehérvári csapatban, de legtöbbjük nem szokott bajnokin játszani. Jó lesz ismét találkozni a korábbi csapatársakkal, de azt nem mondanám, hogy bármilyen drukk is lenne bennem. Ha az eredmény úgy alakul, biztos fogom zrikálni egy kicsit a srácokat. Juhász Roli és Sándor Gyuri is nagyon jó barátom, szóval ez simán belefér, de a többiekkel is nagyon jó a kapcsolatom.

- Végezetül azt áruld el, mi a sikeretek titka? A szezon elején a szakemberek többsége nem számolt komolyabban az MTK-val, ennek ellenére 19 forduló után is egyedüli csapatként szorosan tapadtok a Vidire.
A szakemberek csak ne is számoljanak velünk. Mi nyugodt körülmények között, kellemesen akarjuk csinálni a dolgunkat. Jó is az, ha mindenki a nagy csapatokat várja előre, mi pedig szép csendben tesszük a dolgunkat. Hogy mi a titok? Egységes csapatot alkotunk, mindenki tudja, mi a dolga. Emellett teljesen ideális a fiatalok és az idősebbek aránya a keretben. A szakmai stáb pedig kiváló munkát végez. Józsi bácsi nagyon régóta benne van a magyar foci vérkeringésében, óriási tapasztalattal bír, mely az eredményeinknek is meglátszik. Úgy gondolom, ennyi az MTK sikerének a titka.
 

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek