Szombaton Angyalföldre látogatunk

Farkas Balázsék otthonában szerezhetjük meg első idegenbeli győzelmünket ebben a szezonban.

Szombat
15 óra, Vasas - Videoton FC
Hétvégén folytatódnak az OTP Bank Liga küzdelmei.
A szezont gyengén kezdő, de az edzőváltás óta egyre jobban magára találó Vasas otthonába látogatunk. Vlak mesterrel az angyalföldiek még veretlenek, legutóbb a kupagyőztes Kecskemét otthonából raboltak pontot Dajicsék.
Bízunk benne, hogy szurkolóink nagy létszámban kísérik el a csapatot Angyalföldre és szurkolásukkal segítik újabb győzelemhez a Vidit.

Péntek
18:00, DVTK - Kaposvár

Nagy meglepetésre az előző fordulóban Kaposváron csupán döntetlent játszott az addig 100%-os Győri ETO. Azonban, ha megnézzük, hogy milyen eredményeket ért el eddig a somogyi csapat a Kaposvár táblát elhagyva (három meccsből három vereség), arra a következtetésre juthatunk, hogy a találkozó esélyese a miskolci csapat. Legalább akkora meglepetés lenne a kaposváriak pontszerzése a DVTK otthonában, mint amekkora meglepetés volt a győriek botlása Kaposváron.

Szombat
16 óra, ZTE - Kecskemét

A mezőny egyetlen nyeretlen csapata látja vendégül a Magyar Kupa címvédőjét. Kecskeméten ráadásul továbbra is remekül szerepelnek a Vidi kölcsön játékosai, hiszen Gyurcsó mellett Lencse is elkezdte a gólok termelését. Kisebb zavart okozott a hazaiak mestere, amikor teljesen váratlanul benyújtotta lemondását - amit valószínűleg nem fogad el a tulajdonos - a Vasas elleni meccs után. A ZTE új edzője - Prukner László - viszont sima vereséggel mutatkozott be csapata kispadján, az addig még nyeretlen FTC otthonában.


9. forduló

2011. szeptember 16. péntek
18:00 DVTK - Kaposvár (TV: SportM)

2011. szeptember 17. szombat
15:00 Vasas - Videoton FC (TV: Sport1)
16 óra ZTE - Kecskemét
17:30 Bp. Honvéd - Újpest(TV: Sport1)
19:00 Pécs - Siófok
19:00 Haladás - Pápa

2011. szeptember 18. vasárnap
16:00 DVSC - Paks (TV: M1)
18:00 Győri ETO - FTC (TV: Sport2)

17.30, Bp. Honvéd - Újpest
Az előző fordulóban megszerezte első győzelmét a bajnokságban az Újpest, ráadásul nem csak nyertek, de simán kiütötték a Pécset 4-1-re. Ez a győzelem biztos, hogy jót tett a lila-fehérek önbizalmának. A Honvéd ezzel szemben Pápán kapott ki, szintén nagyon simán 3-1-re. Érdekes mérkőzés vár tehát a két csapatra, az Újpest akár megduplázhatja győzelmeinek számát.

19 óra, Pécs - Siófok
A bajnokságot jól kezdő pécsiek az utóbbi időben beleszaladtak több nagy vereségbe is, azonban hazai pályán még veretlenek. A Siófok viszont azzal a lélektani előnnyel utazhat a Mecsekaljára, hogy ők tudtak ebben a szezonban először pontot rabolni a DVSC-től.

19 óra, Haladás - Pápa
Több mint egyhónapos nyeretlenségi sorozatot szakítottak meg az előző fordulóban Véber György tanítványai, hiszen hazai pályán győzték le a Honvédot 3-1-re. A Haladás viszont egyre bátrabb, veszélyesebb focit játszik, ezt mi is tapasztalhattuk. Mivel a Pápának idegenben nem nagyon megy, ezért jobban meglepődnénk, ha pontot vagy pontokat tudna rabolni Szombathelyről a Pápa, mintha hazai győzelem születne.

Vasárnap
16 óra, DVSC - Paks
A DVSC-nek nem is lehet más a célja, mint megszerezni nyolcadik győzelmét a bajnokságban. Erre minden esélye meglesz a Lokinak a Paks ellen.

18 óra, Győri ETO - FTC
Zöld-fehér rangadó Győrben. Ez a megállapítás akkor is igaz, ha a tabellán 13 hely választja el egymástól a két csapatot. A Ferencváros megszerezte legutóbb az első győzelmét ebben a bajnokságban, míg az ETO Kaposváron botlott. Ráadásul, amennyiben a DVSC nyer a Paks ellen, a győri játékosoknak már győzelmi kényszerrel a lábukban kell pályára lépniük, ha nem akarnak lemaradni a Lokitól.

Szerző: Wéninger Ákos

További hírek