Szinte teljesen kicserélődött a nyáron a Vasas

Nem csak a játékoskeretben, de a szakmai stábban is jelentős változások történtek Angyalföldön.

2011. február 27.
Vasas - Videoton FC 0-0
Vasas: Németh - Arnaut, Kovács G., Kulcsár, Rezes (Arsic 80'), Lázok (Milesunic 60'), Ferenczi (Szilágyi 85'), Katona, Balog, Lisztes, Gáspár

2011. szeptember 10.
Kecskemét - Vasas 1-1
Vasas: Ilizi - Kulcsár, Kovács G., Gáspár, Sütő, Mehmedagic, Bárányos (Jokic 62'), Farkas (Ferkó 82'), Katona, Dajic, Simic (Beliczky 72')

Kulcsár, Kovács G. és Gáspár léptek pályára az előző fordulóban, a Kecskemét vendégeként a tavaszi Vasasból. Vagyis elmondható, hogy szombati ellenfelünk kerete is szinte teljesen kicserélődött a nyáron. Komjáti Andrásnak az ötödik forduló után távozni kellett az angyalföldiek kispadjáról, helyére Marijan Vlak érkezett. Vlakkal a Vasas még veretlen, két idegenbeli döntetlen és egy "hazai" győzelem szerepel a horvát mester neve mellett. Mint ismeretes a Ferencvárost a Puskás Ferenc Stadionban győzték le a fővárosi piros-kékek, így tulajdonképpen szombaton a Vidi ellen mutatkozik be az Illovszky Rudolf Stadionban az új szakmai stáb.

Az angyalföldiek két legveszélyesebb játékosa Kulcsár Dávid és Marko Simic, mindketten két-két gólt szereztek eddig a bajnokságban. Érdemes lesz még odafigyelni a rutinos Bárányosra, valamint Dajicra is, aki 2006-ban a Vidivel Magyar Kupát nyert. Dajicon kívül további négy játékos futballozik jelenleg a Vasasban, akik korábban a Vidiben is játszottak. Bajnokcsapatunk csapatkapitánya - Farkas Balázs - is Angyalföldre tette át székhelyét, de a fővárosiak piros-kék mezét húzta magára Simek is, valamint Papizsanszkij Artur is, aki tavaly meghatározó játékosa volt az NB II-es bajnoki bronzérmes Videoton-Puskás Akadémiának. A Vasas cserekapusa pedig az a Halasi Péter, aki szintén védte az NB II-es csapatunk kapuját a 2009-2010-es szezonban.

A Vasas eredményei Marijan Vlakkal

6. forduló
ZTE - Vasas 1-1
Vasas: Ilizi - Mileusnic (Arsic 38'), Kovács G., Kulcsár, Bárányos, Dajic, Radványi (Bakos 46'), Simic, Farkas, Gáspár, Homma (Simek 66')

7. forduló
Vasas - FTC 2-0
Vasas: Ilizi - Kulcsár, Gáspár, Kovács G., Sütő, Farkas, Bárányos (Radványi), Arsic (Bakos), Simek (Ferkó 65'), Simic, Dajic

8. forduló
Kecskemét - Vasas 1-1
Vasas: Ilizi - Kulcsár, Kovács G., Gáspár, Sütő, Mehmedagic, Bárányos (Jokic 62'), Farkas (Ferkó 82'), Katona, Dajic, Simic (Beliczky 72')

Szerző: Wéninger Ákos

További hírek