Ismét Sándor volt a mezőny legjobbja

A közvetítő Sport Televízió mind az Újpest, mind pedig a Siófok elleni mérkőzésen Sándor Györgyöt választotta a mezőny legjobbjának.

+ Megtiszteltetés természetesen az, hogy a szakkomentátorok így látták a teljesítményemet, de majd akkor leszek maradéktalanul elégedett, ha a mérkőzés elemzésekor a Mester is a jók között említ meg. Az ilyenkor szokásos ajándék pezsgőnél azonban sokkal inkább örülök annak, hogy nyertünk.

- Sokan felemlegették az augsztusi 1-1-es döntetlent, amelyre viszont a csapatból többen is azt mondták a mostani mérkőzés előtt, hogy azt a meccset egyszerűen el kell felejteni...

+ Ez így van. Szerintem akkor elég extrém körülmények között játszottunk, hiszen közel negyven fok volt. Ráadásul talán tíz évben egyszer fordul elő, hogy olyan szerencsétlen gólt kapjon egy csapat. Nem volt szerencsés az sem, hogy az egyik újoncnál kezdtük a szezont, amely nyilván rettentő módon motivált volt. Egyfelől bizonyítani akarták, nem véletlenül jutottak vissza az NB I-be, másfelől tudták, számukra minden pont fontos az életben maradáshoz. Azóta lement a komplett szezon, látszik rajtuk, nem ehhez a ritmushoz szoktak, kicsit elfáradtak, míg nekünk ez nem okozott gondot. Hazai pályán viszont hozni kell minden meccset, így a Siófok ellen is csak a győzelem volt elfogadható eredmény.

- Mi volt a találkozó fordulópontja, hiszen néhány perc alatt dőlt el az eredmény?

+ Igaz, hogy az első félidőben nem dolgoztunk ki látványosan veszélyes helyzeteket, de szerintem minden támadásunkban volt veszély. Amikor elfáradtak a vendégek, nekünk sikerült ritmust váltanunk és egy pontrúgásból, illetve egy nagyon szép akció végén szereztünk két gólt.

- Az első gólt ráadásul te szerezted. Szezon végére lendültél ezek szerint formába? Ennek szól a két üveg pezsgő is az elmúlt két bajnokin?

+ Nem hinném. Semmi extrát nem csináltam, ugynaúgy próbálok játszni, mint eddig. Ahhoz persze, hogy az ember egy gépezet részévé váljon, idő kell, az nem egy rövid folyamat. Én lassan egy éve, hogy itt vagyok. Ha például Lipták Zolit nézem, aki akkor volt itt fél éve, amikor én ideigazoltam, s utána kezdett el jól játszani és került be a válogatottba, akkor azt mondom, én most tartok ott, ahol ő akkor. Ha ebből indulok ki, remélhetem, hogy még jobb és eredményesebb lesz számomra a tavasz.

További hírek