A siófoki döntetlen is kellett az őszi elsőséghez

Negatív eredmények nélkül nincsen bajnokság, mondta a Mester, visszagondolva az őszi 1. fordulóra.

Természetesen honlapunk arra is kíváncsi volt, mit szól vezetőedzőnk ahhoz, hogy az őszi szezon lezárulását követően voltak olyan csapatok, amelyek azonnal jelezték, nem biztos, hogy le tudják játszani az előrehozott két tavaszi fordulót.

- Végigtanulmányozva a magyar futball történetét, teljesen világosan lehet látni, hogy amikor nem tudnak mit kezdeni a futballért felelősök a futballal, rögtön előjön a kérdés, hogy tavasz-ősz, vagy inkább ősz-tavasz rendszerben kellene a bajnokságot megrendezni? Ez történik most is. Személyes véleményem az, hogy a tavasz-ősz rendszer hamvába holt öltet, Európában csak a foci szempontjából utolsó nemzetek játsznak így. Kivétel a skandinávok, ahol az időjárási körülmények és a sötétedés miatt kénytelenek ezt a formát választani. Ugyanide tartozik a "halasztok, nem halasztok" kérdése is. A szezont csak december irányába lehet nyitni, aminek megvan az előnye is, hiszen íly módon az őszi és a tavaszi szezon közötti, indokolatlanul hosszú szünet is rövidülhet. A honi időjárási tapasztalatok ugyanakkor azt mutatják, hogy nagyjából egy olyan hét van, így november vége felé, amikor furcsa idő jön be, de aztán szinte az egész decembert végig lehet játszani. Tudom, hogy vannak olyan pályák Magyarországon, ahol rossz az alaptalaj - pl. Szombathely, vagy Zalaegerszeg - ám a probléma csak átmeneti lehet. Előbb-utóbb mindenhol meg kell műszakilag oldani a játéktér alkalmassá tételét, mert ez az állandó halasztási herce-hurca már nagyon unalmas. Jelenleg azonban erre nincs lehetőség, tehát egységesen fellépni emiatt nem lehet. Egy szó, mint száz: ahol lehet játszani, ott játszanak, ahol meg nem, azt hagyják! - összegezte véleményét dr. Mezey.

Végül álljon itt annak a tizennyolc játékosnak a neve, akikre a Mester számít a Siófok elleni mérkőzésen: Bozsovics, Sebők, Lázár, Milanovics, Lipták, Vaskó, Andics, Sándor, Farkas, Szakály, Djordjic, Vasziljevics, Gosztonyi, Elek, Nagy, Lencse, Alves, Nikolics

További hírek