A télen jelentősen átalakult a pécsi csapat

A baranyai alakulat még márciusban is igazolt új labdarúgót.

Egy csapatnyi távozó
Pont egy csapatra való játékos távozott télen Pécsről. Közöttük voltak olyan labdarúgók, akikre később még számít a pécsi szakvezetés, ők kölcsönbe kerültek más egyesületekhez, de voltak olyanok is, akiktől végleg megváltak a piros-feketék. A legnagyobb név a távozók közül Gyánó Szabolcs, aki kölcsönbe került a közeli, NB II-es Kozármislenyhez. Szintén ott folytatja Fodor, Pintér, Zsidrál Miroszlav, Sólyom és Tóth Zoltán is. A nigériai Godslove - aki tavaly még az NB II-ben játszott a második csapatunk ellen - is távozott, ő Pálhalmán kapott szerződést.


Ennyit a távozókról, most pedig nézzük, kikkel erősítette meg keretét Mészáros Ferenc vezetőedző. Kezdjük mindjárt a legvégén, vagyis az utolsó igazolásukkal. Március 9-én, sajtótájékoztatón mutatták be a 25 éves horvát középpályást, Goran Parackit. Legutóbb a horvát élvonalbeli NK Karlovacban szerepelt, korábban pedig játszott a Rudar Labinban, a HNK Rijekában és az NK Novaljában is. Az elsősorban jobb oldali, illetve védekező középpályásként bevethető Paracki eddig 62-szer lépett pályára hazája élvonalában, s öt gólt szerzett. Rajta kívül leigazolták még a télen a szlovák DAC-tól a szlovák Harsányi Zoltánt, a norvég Aalesundtól a nigériai Okoronkwot és a boszniai Vladimir Markovicot az Albán bajnokságból. A csapat gerincét tehetséges labdarúgók alkotják, elég ha csak a kitűnő őszi szezont produkáló kapusra, Dibusz Dénesre gondolunk, de mindenképp meg kell említenünk még Andorka, Bajzát, Frőlich és Nagy Olivér nevét is.


Kétség sem férhet hozzá, hogy nagyon nehéz meccs vár ránk, hiszen a bajnokságban hazai pályán eddig nagyon jól szerepelt a Pécs, csupán egy alkalommal kaptak ki otthon, két fordulóval ezelőtt a Ferencváros szerezte meg a 3 bajnoki pontot a baranyai csapat otthonában. Eddig összesen 10 bajnokit játszottak otthon: 5 győzelem mellett négyszer született döntetlen, és a már említett FTC elleni vereség zárja a sort. 17 gólt lőttek és 10-et kaptak, vagyis átlagban azért minden hazai meccsükön egyszer betalált az ellenfél is.

Gyurma ősszel kétszer is bevette a pécsi kaput
Gyurcsó Ádám számára különösen emlékezetes lehet ez a stadion, hiszen ősszel - még kecskeméti játékosként - két alkalommal is mattolni tudta Dibuszt.

Szerző: Wéninger Ákos