Remek játékkal mutatkozott be Oliveira

"Egy futballista számára az a legjobb érzés, hogyha tudja, hogy ennél többet nem tudott volna tenni a csapatért."

Játszottál Angliában, Portugáliában és Olaszországban is. Most, hogy bemutatkoztál a magyar NB I-ben, milyen színvonalúnak tartod a magyar pontvadászatot?

Minden bajnokság más, mindenhol meg kell szokni a stílust. Korábban már láttam két mérkőzését a Vidinek a lelátóról, most pedig már végre be is szállhattam a játékba. Azt kell, hogy mondjam, nagyon jó csapatba kerültem, melyben kiváló játékosok vannak. Olyan játékosok, akik mindent megtesznek azért, hogy fejlődjenek, és akik emelik a magyar bajnokság színvonalát.

Első mérkőzésed a Vidiben parádésan sikerült, hiszen amellett, hogy jól játszottál, két fontos gólpasszt is kiosztottál. Hogyan értékeled a saját teljesítményedet?

Fizikálisan még van bepótolni valóm, különösen a védekezésben kell többet segítenem a középpályán. Természetesen nagyon boldog vagyok, hogy bemutatkozhattam a Vidiben, méghozzá győztes mérkőzésen, egy olyan helyzetben, amikor a három pont megszerzése nagyon fontos volt számunkra. A csapat győzelme a legfontosabb, de a saját teljesítményemet tekintve ez kezdésnek jó volt, és mostantól folytatnom kell ugyanazt a munkát, amit Paulo Sousaval megkezdtem a csapatnál, hogy minél hasznosabb játékot nyújtsak a Videoton számára. Úgy érzem, hogy főleg az első gólpasszom volt fontos a csapat számára, mert ha 1-1 után megint kihagyjuk a helyzeteket, akkor az ellenfél könnyen önbizalmat meríthetett volna. Így azonban sikerült előnyt szereznünk és tovább játszani a saját játékunkat. Természetesen örülök, hogy két gólpasszal is hozzá tudtam járulni a sikerhez, de ugyanígy örültem volna, hogyha bármelyik másik csapattársam készíti elő az akciókat.

A 70. percben - közvetlenül a második gólpasszod után - jöttél le a pályáról, méghozzá vastaps kíséretében. Mit jelent ez számodra?

Mindig jó érzés egy játékos számára, ha a szurkolók elismerik a teljesítményét, de legalább ilyen fontos, hogy úgy jöttem le a pályáról, hogy éreztem, mindent sikerült kiadnom magamból. Egy futballista számára az a legjobb érzés, hogyha tudja, hogy ennél többet nem tudott volna tenni a csapatért.

Hogy érzed magad Székesfehérváron, sikerült már beilleszkedned?

Gyorsan megszerettem Székesfehérvárt, csak a családom hiányzik, a barátnőm ugyanis állapotos, januárra várjuk a babánkat, ezért neki nem olyan egyszerű ide-oda utazgatnia. Hamarosan azonban már ő is velem lesz. Nekem annyival könnyebb a helyzetem, hogy én már hozzá vagyok szokva ahhoz, hogy minél előbb be tudjak illeszkedni egy közösségbe, hiszen több helyen is megfordultam már pályafutásom során. Igyekszem majd mindent megmutatni a barátnőmnek a városból, amit már felfedeztem. Kicsit tartottam tőle, hogy nem lesz egyszerű megfelelő otthont találni számunkra, de nem így történt. A klubnál és a városban is mindenki segítőkész volt, minden gondommal-bajommal megkereshettem a megfelelő embereket, és most már minden adott ahhoz, hogy a családom is beköltözzön az új otthonunkba.

Szerző: Wéninger Ákos

További hírek