STATISZTIKA

Rekordbeállítás Tallinnban

Korábban eddig egyszer fordult elő, hogy a Vidi háromgólos sikert érjen el idegenben, nemzetközi tétmeccsen.

Csapatunk magabiztos, 3-0-s győzelmet aratott az észt Nomme Kalju FC ellen az Európa Liga második selejtezőkörének odavágóján. Sóstótól távol, nemzetközi kupameccsen eddig csak egyszer sikerült hasonló - az is emlékezetes mérkőzésen, Gentben.

Ahogy a Balzan FC elleni párharc előtt megírtuk, a Vidi 2017 júniusáig összesen 109 nemzetközi kupamérkőzést vívott, vagyis a 2017-18-as idényben lejátszott találkozókkal együtt jelen pillanatban 112-nél tart csapatunk. A sok szép hazai siker mellett idegenben is számos győzelmet arattunk, de három góllal eddig csak a 2012-13-as idény harmadik EL-selejtezőkörében, Belgiumban tudtunk nyerni.

Ami a Magyarországon játszott nemzetközi tétmeccseinket illeti, háromgólosnál nagyobb különbséget mindössze öt alkalommal tudtunk kialakítani.
 

UEFA Kupa, 1976-77 - Videoton SC - Fenerbahçe SK 4-0

Intertoto Kupa, 1978 - Videoton SC - RAA Louviéroise 6-1*

Intertoto Kupa, 1983 - Videoton SC - MKS Cracovia 6-0*

UEFA Kupa, 1984-85 - Videoton SC - FK Partizan Beograd 5-0

Intertoto Kupa, 1993 - Videoton-Waltham FC - FC DAC 7-1*

*A csillaggal jelölt találkozók Intertoto-mérkőzések. Az Intertoto Kupa 1994-95 előtt nem számított hivatalos UEFA-sorozatnak. A csoportoknak csak győztesei voltak, továbbjutói nem és gyakrabban alakultak ki nagy gólkülönbségű eredmények.

A csütörtöki selejtezők legjobb eredményét értük el

A 3-0 egyúttal a csütörtöki EL-játéknap legfényesebb idegenbeli győzelmének is számít! A 32 összecsapás közül egyiken sem születetett háromgólos vendégsiker. Ilyen különbség kizárólag a ciprusi Apollon Limasszol és tavalyi riválisunk, a moldáv Zaria Balti mérkőzésén alakult ki, ahol a korábban Magyarországon is játszó Andre Schembrit is soraiban tudó Apollon szintén 3-0-t ért el, de hazai pályán.

Szerző: Guber Péter

Fotó: vidi.hu

További hírek