INTERJÚ

Jarmo Ahjupera: "Magas színvonalú találkozót remélek"

A korábban évekig Magyarországon focizó - egykori Kalju-játékos - exkluzív interjút adott honlapunknak.

A Vidi Nõmme Kalju FC elleni, csütörtök esti Európa Liga-selejtezője előtt, a 22-szeres észt válogatott Jarmo Ahjupera látta vendégül a vidi.hu-t. Ahjupera 2009-től 2013-ig a Győri ETO labdarúgója volt, majd Újpestre igazolt, ahonnan egy év után éppen a Kaljuhoz szerződött. Jarmo Ahjupera - aki azóta távozott mai ellenfelünktől - jelenleg egy kávézó tulajdonosa Tallinn egyik nyugodt kerületében - finom kávékkal és sütikkel várta stábunkat.

 - A klub korábbi játékosaként mit gondolsz, mit érdemes tudni a Nõmme Kalju FC-ről?

- A Kalju Észtország egyik legnagyobb klubja. Az élvonal tíz csapatának nagyjából a fele számít teljesen profinak és ők is ezek közé tartoznak. Jelenleg a harmadik helyen állnak a bajnokság féltávjánál. Taktikailag képzettek, egységesek, kemény ellenfélnek bizonyulnak majd.

- Kire kell majd különösen figyelnie védőinknek a ma esti találkozón?

- Nemrég érkezett a klubhoz egy brazil támadó, Liliu, aki első bajnokiján máris duplázni tudott, talán ő lehet a legveszélyesebb játékos.

- Korábban öt évet töltöttél Magyarországon. Mennyire követed azóta a magyar futball történéseit?

- Néha olvasok egy-egy cikket az interneten és szoktam beszélni volt magyarországi csapattársaimmal is. Továbbra is érdekel a magyar foci, amelyről csak jókat tudok mondani. Szerettem ott játszani.

- Mit vársz a mai mérkőzéstől?

- Nehéz erre válaszolnom, de azért inkább az észt klubok felé húz a szívem. Annak örülnék a legjobban, ha magas színvonalú találkozót láthatnának a nézők és a Videoton FC képes is rá, hogy ebben partner legyen.

Szerző: Guber Péter

Fotó: vidi.hu

További hírek