TUDÓSÍTÁS

Pont nélkül maradtunk Újpesten

A hazaiak az első félidőben három gólt lőve eldöntötték az összecsapást, végül 4-1-re nyertek.

A csütörtöki ciprusi Konferencia Liga-selejtező után vasárnap az Újpest FC otthonába látogattunk. Holender Filip az előző szezon végén kapott eltiltás miatt hiányzott.

OTP Bank Liga, 2024-2025, Őszi szezon, 3. forduló

11 augusztus vasárnap

Újpest FC
  • Ljujic
  • Brodic
  • Aniceto
  • Tajti

4-1

Szusza Ferenc Stadion Budapest

Fehérvár FC
  • Kovács

Újpest FC

Piscitelli Riccardo - Brodic Fran, Tajti Mátyás, Tamás Krisztián, Baranyai Nimród (Simon Krisztián 55'), Geiger Bálint (Radosevic Ognjen 55'), Aniceto Grandela Nunes Joao, Bese Barnabás (Babós Levente 81'), Gergényi Bence, Karamoko Mamoudou (Mucsányi Márk 81'), Ljujic Matija (Dénes Adrián 71')

Fehérvár FC

Tóth Balázs - Huszti András, Nikola Serafimov, Spandler Csaba, Ivan Milicevic - Katona Mátyás (Kovács Mátyás 46'), Csongvai Áron, Bohdan Melnyik (Bedi Bence 46'), Pető Milán (Babos Bence 70') - Nejc Gradisar (Kovács Patrik 46'), Tobias Christensen (Nicolas Stefanelli 70')

Játékvezetők
Berke Balázs

Berke Balázs

Georgiou Theodoros, Bornemissza Norbert, Derdák Marcell, Erdős József

Vezetőedzőnk, Pető Tamás a Tóth - Huszti, Serafimov, Spandler, Milicevic - Katona, Csongvai, Melnyik, Pető - Gradisar, Christensen tizenegyet jelölte a kezdőcsapatba. A cserepadon Dala, Veszelinov, Larsen, Kastrati, Stefanelli, Kovács M., Simut, Kovács P., Berki, Bedi és Babos kapott helyet.

Nem rontottak egymásnak a csapatok, az 5. minutumban az újpesti jobb oldalon végigfuttatott támadás végén Brodic kerülhetett volna helyzetbe, elpattant tőle a labda. Két perccel később Tajti Mátyás indította Tamás Krisztiánt, aki elől Serafimov szögletre mentett. Christensenék a védelem mögé belőtt hosszú indításokkal kísérleteztek, de ezek nem voltak elég pontosak. A 15. percben Tajti kiugratta Ljujicot, akinek lapos lövését Tóth Balázs gyors vetődéssel fogta. A 21. percben Petővel szemben szabálytalankodtak 23 méterre a hazai kaputól; a szabadrúgást Csongvai lőtte fölé.

A 24. percben egy jobb oldali beadás után a labda a 16-os vonalánál, középen Ljujic elé került, aki védhetetlenül tekert a hosszú felsőbe (1-0). A 35. minutumban a jó letámadásunknak köszönhetően Csongvai szerzett labdát, amit Pető kanyarított középre, Gradisar teljesen üresen fejelhetett 9 méterről, pont Piscitelli kezébe. Két perccel később egy újpesti védőtől kapott ajándéklabdát szlovén támadónk, kiszorított helyzetből nem talált kaput.

A hajrá a házigazdáé volt: előbb a 42. percben Ljujic kapott nagyszerű labdát, az átvétellel helyzetbe került, önzetlenül Brodicot hozta játékba, aki közelről az üres kapuba helyezett (2-0). A hosszabbítás perceiben egy újabb szélről érkező beadást Joao Nunez védhetetlenül bólintott a hálóba (3-0).

A szünetben hármat is cserélt Pető Tamás, a Melnyik, Katona, Gradisar triót Bedi, Kovács Mátyás és Kovács Patrik váltotta. Támadó szellemben kezdtük a második félidőt, gólt mégis az Újpest szerzett: az 53. percben egy pontrúgást követően nem voltunk elég határozottak a kapunk előtt, a labda Tajti elé került, aki a hosszúba lőtt (4-0). A 61. percben Huszti a jobb szélről befelé cselezett, remek lövését Piscitelli a léc alól tornázta ki.

A 70. minutumban utolsó cserelehetőségeit is kihasználta vezetőedzőnk: Christensen és Pető helyére Stefanelli és Babos álltak be. Stefanelli meg is kínálta egy lapos lökettel Piscitellit, aki szögletre paskolta a labdát. A 77. percben Spandler fejesét, majd Csongvai löketét is védte a hazai hálóőr, a nagy hátrány ellenére becsülettel küzdött a csapat. A 90. minutumban sikerült szépíteni: Milicevic bal oldali beadását Kovács Patrik fejelte a hálóba (4-1).

Az erőltetett menet folytatódik; szerdán az Omonoia FC elleni hazai KL-visszavágó következik, majd vasárnap, immár bajnokin, a ZTE FC-t fogadjuk a Sóstói Stadionban.

Szerző: Csik Tamás

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek