PAKSI FC - VIDEOTON FC 0-1 (0-0)

Paksi győzelemmel hangoltunk a bajnokság hajrájára

Öt év után sikerült újra nyerni a zöld-fehérek otthonában. 

Szombaton kora este Pakson lépett pályára csapatunk. A hazaiak kisebb ünnepséget rendeztek a kezdés előtt, hiszen ez volt a Paksi FC 300. NB I-es mérkőzése. Ennek tiszteletére több korábbi paksi edző is a helyszínen tekintette meg a találkozót, ott volt a lelátón többek közt a szerb U21-es válogatott szövetségi edzője, Tomiszlav Szivics és a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Gellei Imre is.

Két percet kellett várni az első fehérvári lehetőségre, ekkor Haraszti kapott remek labdát a hazai 16-oson belül, szép mozdulattal átemelte a paksi hálóőrt, de nem talált kaput. A folytatásban mezőnyjátékot láthattunk, a csapatok felváltva birtokolták a játékszert, gólhelyzet azonban nem alakult ki. A félidő legnagyobb helyzetét a 31. percben láthattuk, Tischler került ziccerbe, elvitte a labdát a hazai kapus mellett, azonban hosszan tolta meg, nem tudott kapura lőni, viszont be tudta adni a labdát, amit Oliveira levett, de nem került lövőhelyzetbe, végül a hazai védők felszabadítottak.

A második félidőt egy Tischler-szabadrúgás nyitotta, ami sajnos elkerülte a hazai kaput. Az 51. percben Bartha került ziccerbe, 11 méterről, éles szögből leadott lövését Danilovics bravúrral, lábbal védte. Öt perccel később Kulcsár tíz méterről fejelt nem sokkal a kapunk mellé. Az 58. percben Oliveira kapáslövése okozott riadalmat hazai oldalon, a 19 méteres löket azonban elsuhant a jobb kapufa mellett.

A 61. percben Hahn kétszer is gólhelyzetbe került, előbb a védőinkben akadt el egy lövése, majd száz százalékos ziccerben vezethette egyedül a labdát Danilovicsra, 14 méterről azonban kapu mellé lőtt.

A 65. percben csereként pályára lépő Heffler Tibornak komoly érdemei voltak abban, hogy a 69. percben megszereztük a vezetést, hiszen ő tekert kapu elé egy szögletet, mely után a labda a hazaiak játékosáról, Papp Kristófról a paksi kapuba került! (0-1.)

Az utolsó tíz percben többet birtokolták a hazaiak a labdát, mindent megtettek az egyenlítés érdekében, ez azonban nem sikerült nekik, így csapatunk öt év után ismét 3 ponttal térhetett haza Paksról.

Legközelebb szerda este 20.00-kor, az FTC ellen lépünk pályára Felcsúton, a Pancho Arénában.

 

 

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek