INTERJÚ

Nildo: "Bajnoki címet akarok ünnepelni a Vidivel a szezon végén"

Nildo két hónapja igazolt klubunkhoz, az elmúlt fordulóban pedig megszerezte első bajnoki gólját a Vidiben. Eddigi pályafutásáról, gyerekkoráról és terveiről beszélgettünk a 27 éves játékossal.

Negyedik meccseden megszerezted az első bajnoki gólodat Vidi-mezben a Puskás Akadémia FC elleni összecsapáson. A gólörömödet látva úgy tűnt, nagyon fontos volt számodra ez a találat.

Természetesen. Több szempontból is az volt, egyrészt az első találatomat ünnepelhettem a Vidiben, amit remélem, még nagyon sok fog követni a jövőben, másrészt nemrég derült ki, hogy a Jóisten gyermekkel ajándékoz meg bennünket. Azzal, hogy a mezem alá tettem a labdát, neki szerettem volna ajánlani a gólt. 

Szeretnénk, ha a Vidi-szurkolók kicsit jobban megismernének, hiszen már két hónapja itt vagy, és szemmel láthatólag egyre jobban beilleszkedsz a csapatba, az elmúlt héten például a forduló válogatottjába is bekerültél. Mesélj egy kicsit magadról, milyen volt a gyerekkorod, mikor és hol kezdtél el futballozni?

Viszonylag későn lettem profi labdarúgó, hiszen 19 éves koromig inkább csak hobbiszerűen fociztam, a munka mellett. Nagyon szegény körülmények között nőttem fel, a szüleim rajtam kívül még négy testvéremet nevelték, egyszerűen nem tehettem meg, hogy ne dolgozzak. Egy benzinkúton voltam alkalmazott, mellette futballoztam egy kis csapatban, itt figyeltek fel rám, innen lettem igazolt labdarúgó, majd a Trofensénél kezdtem az igazi karrieremet a portugál másodosztályban.

Ahonnan viszont elég gyorsan a portugál első ligában találtad magad.

Igen, mondhatjuk. A Trofensében egy rendkívül sikeres évet töltöttem, ennek köszönhetően tudtam a Beira Mar-hoz igazolni, ahol három idényt húztam le, 56 bajnokin 8 gólt szereztem, de ez már az első osztályban történt. Itt ért a Videoton FC megkeresése és boldogan igazoltam Magyarországra.

Azóta több hét és mérkőzés eltelt, az eredményeket alapul véve viszont feltételezem, tart még a boldogság?

Így van, nagyon jól érzem magam a klubnál és az országban, a városban is. Székesfehérváron lakom a feleségemmel, és ahogy már az előbb mondtam, nemsokára bővül a család. Minden rendben van, az egyedüli nehézséget a magyar nyelv okozza, amivel nem egyszerű megbirkózni, de próbálkozom.

Miért pont a 6-os mezt választottad?

Mindig sikeres voltam a 6-osban, vagy a 6-osra végződő mezekben. A 16-ost szerettem volna, de az ugye már foglalt volt, a 6-os viszont nem, így ezt választottam. 

Fantasztikusan kezdte a bajnokságot a csapat, milyen érzéseid vannak a folytatással kapcsolatban? 

Minden vágyam, hogy bajnok legyek a Vidivel! Szerencsére nagyon jól indult ez a szezon a csapatnak, 9 meccset nyertünk a 11-ből, ez, azt hiszem, önmagáért beszél, ha az erősségünket kell jellemeznem. Ha ugyanezen az úton megyünk tovább, akkor nagy sikereket érhetünk el ebben az évben.

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek