STATISZTIKA

Nikogólia - avagy a 100 Niko-gól története

Melyik csapatnak lőtte a legtöbbet, hányszor duplázott és triplázott, melyik az év legtermékenyebb időszaka? Gólkirályunk, Nikolics Nemanja teljesítményéről készült statisztikánkban - többek között - ezekre a kérdésekre is megtalálja a választ.

Támadónk, Nemanja Nikolics az előző bajnoki mérkőzésen, a Nyíregyháza ellen meglőtte 100. NB I-es gólját. Ebből az utolsó 70-et már a Videoton FC színeiben. 

Niko első gólját éppen ellenünk szerezte 2008. március elsején, még a Kaposvári Rákóczi játékosaként. Hamarosan, még abban az évben a Tatabánya és a REAC kapuját is bevette. Ezzel a két csapattal fehérváriként már nem találkozott, így nekik csak kaposvári színekben tudott gólt lőni. 

A többieknek –az MTK-nak, az Újpestnek, a Kecskemétnek, a Vasasnak, a Honvédnek, a Diósgyőrnek, a Nyíregyházának, a Siófoknak, a Haladásnak, a Debrecennek, a Győrnek és a Pápának - mindkét csapat színeiben is betalált. A Vidinél a már korábban is népes listát a Péccsel, Pakssal, Ferencvárossal, ZTE-vel, Egerrel, Puskás Akadémiával, Dunaújvárossal és korábbi csapatával, a Kaposvárral bővítette, azaz összesen 23 ellenfél ellen tudott már gólt szerezni az első osztályban – a Pápa elleni bajnokikon például már 11 alkalommal ünnepelhetett.

Niko nem csak hazai pályán gólerős, hiszen 100 találatából 38-at idegenben szerzett, többek között a Fradi ellen a Puskás Ferenc Stadionban is duplázni tudott.

A duplázás amúgy is jól megy neki (mesterhármasa is van egy, a Diósgyőr ellen 2009-ben jött össze), hiszen 2008-as debütálása óta már 19 alkalommal tudta ezt véghezvinni (ebből 13-szor a Vidi játékosként) – a Vasas ellen például háromszor is sikerült, a Siófoknak pedig csereként beállva is kettőt rúgott.

Niko ugyanis, bár rendszerint kezdő, csereként is hatékony: a padról beszállva is 14 gólnál jár. Rangadókon, meccs közben, friss erőként pályára lépve is többször tudott lendíteni csapatunkon. Vidis karrierje során többek között a Fradi, a Debrecen és egy 2010 novemberi bajnokin az Újpest is bánkódhatott már miatta – ráadásul ez utóbbi találkozón győztes gólt szerzett.

De ha már november: ez Niko legtermelékenyebb időszaka. Az évek során nem kevesebb, mint 19 gólt szerzett már ebben a hónapban. Nem véletlen, hogy az általában ekkorra eső 14. forduló a „kedvence”, amelyben eddig összesen 7 gólt rúgott.

Ezt szépen közelíti az augusztusi hónap is, jelenleg 13 gólnál jár, amiből négyet idén vállalt. Mivel 2014 augusztusából még két forduló hátra van, reménykedjünk, hogy a novemberi góltermését az MTK és a Puskás Akadémia ellen még inkább megközelíti!

Hogy melyik testrészével milyen elosztásban, vagy éppen milyen távolságból szerzi a gólokat, ezt már grafikán mutatjuk be. Jó böngészést!

A vidi.hu az alábbi videó-összeállítással tisztelgett Nikolics Nemanja teljesítménye előtt!

Szerző: Guber Péter

Fotó: vidi.hu

További hírek