BUDAPEST HONVÉD - VIDEOTON FC 2-1 (1-1)

Nem szereztünk pontot a Honvéd otthonában

Az eseménydús és egy gyors gólváltást hozó első félidőt mérsékeltebb második követte, melynek végén előbb tíz emberre fogyatkoztunk, majd a lefújás előtt néhány másodperccel a Honvéd újra betalált és megnyerte a találkozót.

Csapatunk az OTP Bank Liga NB I. 28. fordulójában, szombat kora este a Budapest Honvéd otthonában lépett pályára. A 2015-16-os szezonnyitó mérkőzésen 1-0-s vereséget szenvedtünk a Bozsik Stadionban, majd ősszel hazai pályán 3-0-ra nyertünk a piros-feketék ellen.

A Honvéd kezdte jobban a két csapat szezonbeli harmadik bajnokiját. A 4. percben Youla beadását követően Vasziljevics került gólhelyzetbe, az ötösünkön belül becsúszva kapura tudta piszkálni a labdát, de Kovácsik szépen védett. Három perccel később ismét egy szélről érkező beadást követően alakult ki helyzet a kapunk előterében, végül Botka lőtt mellé 8 méterről. A 13. percben Vasziljevics 17 méterről lőtt kapu mellé.

Negyedóra után egy gyors kontra végén Oliveira próbálta átemelni éles szögből, hét méterről a Honvéd kapusa fölött a labdát, de a jó ütemben kimozduló hálóőrben elakadt a játékszer. Egy perccel később portugál középpályásunk zseniális labdával ugratta ki Harasztit, aki a kifutó kapus mellett elvitte a labdát, csak az üres kapuba kellett volna belőni a játékszert, de ekkor egy kispesti védő becsúszva megakadályozta támadónkat a gólszerzésben. Újabb egy perc elteltével Kovács nézett farkasszemet Horváthtal, de a lövés pillanatában az egyik hazai védő szögletre tudott menteni.

Horváth Ferenc egy látványos sarokrúgás-variációt tanított be csapatunk játékosainak, mely igen veszélyes volt. Haraszti szögletét követően Feczesin a hosszú oldalról fejelte vissza az ötös és az alapvonal találkozásához a labdát, ahonnan a berobbanó Juhász kapura lőtt, de Horváth védeni tudta az éles szögből leadott lövést. A 25. percben Kovács gyönyörűen ugratta ki Suljicot, aki teljesen egyedül vezethette a hazai kapusra a labdát, 12 méterről el is tekerte mellette, de a labda a bal kapufáról kifelé pattant, a kipattanót pedig Feczesin bombázta 17 méterről kapu fölé. A 27. percben két kapusbravúrt is feljegyezhettünk, előbb Juhász fejesét védte szépen Horváth, majd a túloldalon Hidi bal sarok felé tartó bombáját tornázta ki Kovácsik.

A 30. percben roppant balszerencsés gólt kaptunk. Hidi a félpályáról ívelt a kapunk elé egy szabadrúgást, a labdára az ötösig mozdult ki kapusunk, aki több hazai játékos szorításában próbálta azt megkaparintani, azonban nem sikerült ez neki, a játékszer Eppel elé került, aki az üres kapuba lőtt (1-0). Nem örülhettek sokáig a kispesti drukkerek, alig három perccel később Kovács passzát követően Feczesin lőtte ki 17 méterről a rövid sarkot (1-1).

A második félidőt is a hazaiak kezdték jobban, az 50. percben Eppel cselezgetett a 16-osunk előterében, végül Nagy elé került a játékszer, aki 18 méterről nagy erővel lőtt kapura, Kovácsik szépen védett. Ebben a játékrészben jóval kevesebb helyzetet láthattunk, inkább a küzdelem dominált. A 65. minutumban Kovács szerzett labdát, majd Suljicot hozta játékba, 16 méterről leadott lövése azonban nem okozott gondot Horváthnak. A 74. percben Eppel talált a kapunkba - mindezt leshelyzetről tette, így maradt az 1-1. Fél perccel később Géresi került helyzetbe, 13 méterről leadott lövését nagy bravúrral védte Horváth.

A találkozó utolsó tíz perce lassan, eseménytelenül csordogált, talán mindenki elkönyvelte már a döntetlent, amikor a 90. percben Pátkait második sárga lappal kiállított Vad II. Az emberelőnyt pedig gólra váltották a hazaiak, méghozzá a 92. percben. Eppel iramodott meg a labdával a bal szélen, majd a kifutó Kovácsik fölött átemelte azt. Fejes kétségbeesve sprintelt a kapu felé, megpróbálta a labdát a gólvonal elől kiollózni, de nem sikerült neki, Vernes pedig néhány lépésről az üres kapuba lőtt (2-1).

Csapatunk legközelebb kedden 18 órakor a DVSC-t látja vendégül Felcsúton, a Pancho Arénában.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek