Nem marad el a hétvégi NB I-es forduló

Az MLSZ hivatalos tájékoztatása szerint a bajnoki mérkőzések lejátszásáról a helyszínen, a pályabejárást követően a mérkőzés játékvezetője hozza meg a végleges döntést.

Az MLSZ hivatalos levélben tájékoztatta az NB I-es klubokat arról, hogy a Versenybizottság nem tartja indokoltnak a teljes 21. forduló elhalasztását, ugyanis "a Versenyigazgatóság az időjárási viszonyok nyomon követése mellett az elmúlt két hétben folyamatosan írásos és fényképes tájékoztatást kért a kluboktól a centerpályák állapotáról. A hétvégi bajnoki mérkőzések 4 helyszíne pályafűtéssel rendelkezik, a kispesti Bozsik Stadionban és az újpesti  Szusza Ferenc Stadionban pedig – a két sportszervezet tájékoztatása szerint - mindent megtesznek, hogy a pályájukon bajnoki mérkőzésük lejátszására alkalmas állapotba kerüljön."

Az MLSZ Versenybizottsága döntése meghozatalakor a következőket vette figyelembe:

- az elmúlt években végrehajtott infrastrukturális beruházásokra tekintettel a stadionok többsége már alkalmas a bajnoki mérkőzések megrendezésére;

- az időjárás előrejelzések alapján a mérkőzések időpontjában a hőmérséklet -1, +2 fok lesz;

- az Elnökség által elfogadott versenynaptár már így is telített, halasztás esetén csak hétközi fordulót tudott volna kijelölni.

A Budapest Honvéd vezetősége egyébként a szurkolók bevonásával igyekszik szombat estére játékra alkalmassá tenni a gyepszőnyeget, a végső szót azonban Bognár Tamás sporttárs fogja kimondani, körülbelül másfél-két órával a 19.30-as kezdési időpont előtt.

Előzmények

A Videoton FC a hét folyamán részt vett az NB I-es klubok közötti informális egyeztetésben, és azt az álláspontot képviselte, hogy a játékosok és a szurkolók egészségének védelmében nem lenne szerencsés megtartani a fordulót. Ettől függetlenül a csapat úgy készül(t), hogy lesz mérkőzés szombat este, tehát a Vidi biztosan ott lesz a Bozsik Stadionban.

„Felvettük a kapcsolatot a halasztással kapcsolatban a Budapest Honvéddal csütörtökön, de ma azt a választ kaptam a vendéglátóktól, hogy szeretnék lejátszani a mérkőzést és mindent megtesznek azért, hogy a pálya alkalmas legyen a játékra – ezt jeleztük az MLSZ Versenybizottságának is. Szerettük volna, ha minél hamarabb eldől a találkozó sorsa, de jelen állás szerint erről csak a mérkőzést megelőző pályabejárást követően dönt majd a bajnoki játékvezetője” - tájékoztatta honlapunkat sportigazgatónk, Kovács Zoltán.

(A cikk nyitóképe illusztráció, a felvételt a Hír TV készítette.)

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: HírTV

További hírek