NB II - A csereember, aki első labdaérintéséből gólt lőtt

Máté János: "Fantasztikus érzés volt, öt perc alatt két gólt lőni csereként!"

A Videoton FC magabiztos győzelmet szerzett az NESS HUNGARY NB II egyik favoritja, az FC Tatabánya ellen szombaton délután. Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy a kék-fehérek 80 percen keresztül emberhátrányban játszottak, de ez semmit nem von le a Vidi II érdemeiből. A mérkőzés embere egyértelműen a csereként beálló Máté János volt, aki első labdaérintéséből hatalmas gólt lőtt, majd öt perccel később újra betalált a Tatabánya kapujába. Igaz, nem sok hiányzott a mesterhármashoz sem.


(Máté csereként lőtt 2 gólt az FC Tatabányának. Forrás: www.pfla.hu)

- A mérkőzés után Hartyáni Gábor azt mondta, hogy csak egy utasítást adott neked, amikor pályára küldött, mégpedig, hogy lőjél gólt! Szűk egy perccel pályára lépésed után pedig hatalmas gólt lőttél. Milyen érzés volt?
Fantasztikus volt, nagyon boldog voltam, hogy szinte azonnal sikerült gólt szereznem. A gól azonban nem csak az én érdemem, hiszen Móri Tomi remek labdát adott. A gól után és a mérkőzés után is megköszöntem neki, hogy kihagyhatatlan helyzetbe hozott.

- Percekkel később pedig már a második gólodat ünnepeltétek a társakkal.
Igen, egy szabadrúgást követően pattant elém a labda, és egy tatabányai védőt megelőzve passzoltam a labdát a hálóba. Csodálatos érzés volt, hogy a szurkolók mindkét gólom után igazi futball-hangulatot teremtettek, nagyon jó volt a gól utáni ováció. Úgy érzem, a harmadik gól nyugtatta meg teljesen a csapatot, akkor már tudtuk, hogy miénk lesz a 3 pont.

- Felvillant benned a nyári, Újbuda elleni edzőmeccs, amikor szintén csereként, három gólt lőttél a második félidőben?
Megmondom őszintén erre nem gondoltam. Teljesen más hangulata van egy bajnoki mérkőzésnek és egy felkészülési találkozónak. Igaz ugyan, hogy a Tatabánya ellen is mesterhármast érhettem volna el, hiszen a mérkőzés vége felé volt egy szituáció, amikor öt a kettő ellen támadhattunk, először Ponczók lövését védte a kapus, majd Margitics próbálkozását hatástalanította a gólvonalon egy vendég védő, végül a labda elém pattant és félfordulatból lőttem kapura, de a kapus a léc alól szögletre tornázta a labdát. De így is nagyon boldog voltam, hogy a góljaimmal hozzájárulhattam a csapat győzelméhez.

- Az utóbbi időben kevesebb lehetőséget kaptál, de úgy tűnik, nem felejtetted el, hogy kell gólt lőni.
Így van, valóban kevesebb lehetőséget kaptam eddig idén. Edzéseken azonban mindig próbálom magamból kihozni a 100%-ot, mindent megteszek azért, hogy beverekedjem magam a csapatba. De a legnagyobb vágyam, hogy rendszeresen olyan teljesítményt nyújtsak a Vidi II-ben, amellyel visszakerülhetek az első csapat keretébe. Ezért dolgozom minden edzésen és bízom benne, hogy meglesz az eredménye.

Szerző: Wéninger Ákos

További hírek