Mérlegen az ősz V.: Negyedik lett a támadásra ítélt U13

A Videoton FC U13 2010 őszén is igazolta, hogy nem véletlenül jósolnak szép jövőt a csapatnak szakembereink.

Galériánkban a Videoton FC U13 őszi bajnokijain készült legjobb felvételeket gyűjtöttük össze!

Klubunkhoz 2009 nyarán került fel a korosztály a Videoton Labdarúgó Közalapítványtól, szakembereink már akkor is kiemelkedően tehetséges csapatként tekintettek az 1998-s születésű fiatalokra. A gárda első bajnoki szezonjában igazolta a várakozásokat, fejlődésük ráadásul a második nagypályás idényben is folytatódott.

Bajnokság Csapat Helyezés Mérkőzés Győzelem Döntetlen Vereség Gólarány Pont
U13 Kiemelt Videoton FC U13 4. 15 9 3 3 54-16 30

A Vajda Gusztáv-Poór András edzőpáros által irányított Vidi U13 tekintélyes, 25 fős létszámmal vágott neki a munkának, a bő keret lehetőséget adott arra, hogy az országos kiemelt pontvadászatban kevesebb játékpercet kapó fiatalok a megyei bajnokságban is képviseljék a Vidit. A hangsúly természetesen a tanuláson volt ezúttal is, a játékosok pedig jól mondták fel a leckét: a javarészt élvonalbeli klubok korosztályos együtteseivel versenyző piros-kék fiatalok pazar rajtot véve hat forduló után a második helyen álltak.
- A mi csapatunk bajnokság rajtjánál a többiekhez képest egy kis fizikai hátrányban volt, amit gyors mozgásra épülő rövidpasszos játékkal igyekeztünk ellensúlyozni - kezdte rövid szezonértékelőjét Vajda Gusztáv edző -. Ezt remekül megoldotta a csapat, ami nem csoda: adottságai alapján ez a keret szó szerint támadásra van ítélve! Gyorsan tanulták meg a taktikai variációkat, és ezeket jól is tudtuk alkalmazni a bajnokikon. A tavalyi szezont 4-2-3-1-s formációban játszottuk végig, idén ősszel gyakran váltottunk 4-3-3-ra, amit szintén jól oldottak meg a srácok.
A hat fordulóban aratott öt győzelmet egy kisebb hullámvölgy követte (6 bajnokin ugyanennyi megszerzett pont), ám ennek okára is gyorsan fényt derített csapatunk edzőpárosa.
- Gyakorlatilag egyik pillanatról a másikra hihetetlen sokat nőtt a csapat egy része, a serdülőkor beköszöntével hetek alatt több centivel megnyúltak a srácok. Poór András edzőkollégámmal láttuk ennek a hatásait, az izomzat, a mozgáskoordináció nem tudta tartani a csontozat erősödésének ütemét, így külön figyelmet kellett ennek fordítanunk az edzéseken. Szerencsére gyorsan sikerült korrigálni az apróbb technikai dolgokat, így az ősz végére visszazökkentünk a rendes kerékvágásba.

Házi Góllövőlista
Pápai Kristóf 9 gól
Csongrádi Márk 8 gól
Kováts Zoltán 8 gól
Szabó Bence 8 gól
Kovács Sándor 7 gól
Bögyös Bence 4 gól
Szántó Balázs 4 gól
Mészáros Máté 3 gól
Zsigmond Bence 2 gól
Réti Patrik 1 gól

A menet közben 6. helyre visszaeső gárda az utolsó 3 fordulóban 9 pontot szerezve visszaszerezte esélyét a dobogós tagságra, a keret végül a negyedik helyen fejezte be az idei küzdelmeket. A csapat meccseit elnézve szakembereink egyetértenek azzal, hogy szép jövő előtt állnak Kovács Sándorék, hiszen a tehetség mellett az oly fontos szorgalom is megvan a srácokban, ennek egyik ékes példája az a Szántó Balázs, aki a megyebajnokságban szereplő keretből az országos bajnoki csapat kezdőjébe verekedte magát.
- Elégedettek vagyunk a srácokkal, rengeteget dolgoztak, aminek a meccseken is láthattuk a jeleit. Labdabirtoklásban szinte kivétel nélkül jobbak voltunk mindenkinél, ráadásul a fiatalokra kevésbé jellemző türelem is komoly erényünknek bizonyult. Tavasszal az újabb játékrendszerek tanulása mellett fizikálisan is kell majd fejlődnünk, mert ebben még mindig hátrányban vagyunk a többiekkel szemben, de nem féltem a srácokat, hasonló mentalitással ismét rengeteg sikerélményben lehet részük!

Az U13 Kiemelt Bajnokság teljes tabelláját itt tekinthetik meg.

Szerző: Németh Zoltán

További hírek