Ezüstérmes lett a támadásra "ítélt" csapat

A Vidi U13 fantasztikus támadójátékkal, 30 meccsen 130 gólt lőve lett ezüstérmes korosztálya Kiemelt Bajnokságában.

Bajnokság Csapat Helyezés Mérkőzés Győzelem Döntetlen Vereség Gólarány Pont
U13 Kiemelt Videoton FC U13 2. 30 22 4 4 130-28 70

Klubunkhoz 2009 nyarán került fel a korosztály a Videoton Labdarúgó Közalapítványtól, szakembereink már akkor is kiemelkedően tehetséges csapatként tekintettek az 1998-s születésű fiatalokra. A gárda első bajnoki szezonjában igazolta a várakozásokat, fejlődésük ráadásul a második nagypályás szezonban is folytatódott. A Vajda Gusztáv-Poór András edzőpáros által irányított Vidi U13 tekintélyes, 25 fős létszámmal vágott neki a munkának, a bő keret lehetőséget adott arra, hogy az országos kiemelt pontvadászatban kevesebb játékpercet kapó fiatalok a megyei pontvadászatban is képviseljék a Vidit. A hangsúly természetesen a tanuláson volt ezúttal is, a játékosok pedig jól mondták fel a leckét: a javarészt élvonalbeli klubok korosztályos együtteseivel versenyző piros-kék fiatalok pazar rajtot véve hat forduló után a második helyen álltak.

Házi Góllövőlista
Kovács Sándor 25 gól
Kováts Zoltán 21 gól
Szabó Bence 15 gól
Pápai Kristóf 13 gól
Szántó Balázs 12 gól
Bögyös Bence 10 gól
Csongrádi Márk 9 gól
Réti Patrik 5 gól
Mészáros Máté 4 gól
Lencsés Balázs 3 gól
Vágner Viktor 3 gól
Lencsés Norbert 2 gól
Szabó Renátó 2 gól
Zsigmond Bence 2 gól
Simon Attila 1 gól
Szekeres Marcell 1 gól

- A mi csapatunk bajnokság rajtjánál a többiekhez képest egy kis fizikai hátrányban volt, amit gyors mozgásra épülő rövidpasszos játékkal igyekeztünk ellensúlyozni - kezdte szezonértékelőjét Vajda Gusztáv edző -. Ezt remekül megoldotta a csapat, ami nem csoda: adottságai alapján ez a keret szó szerint támadásra van ítélve! Gyorsan tanulták meg a taktikai variációkat, és ezeket jól is tudtuk alkalmazni a bajnokikon. Az előző szezont 4-2-3-1-s formációban játszottuk végig, idén ősszel gyakran váltottunk 4-3-3-ra, amit szintén jól oldottak meg a srácok.

A hat fordulóban aratott öt győzelmet egy kisebb hullámvölgy követte, 6 bajnokin ugyanennyi megszerzett pont került a gárda neve mellé. A menet közben 6. helyre visszaeső Vidi U13 az utolsó 3 fordulóban 9 pontot szerezve visszaszerezte esélyét a dobogós tagságra, a keret végül a negyedik helyen fejezte be az őszt.
Tavasszal aztán ellenállhatatlanul meneteltek fiataljaink. A csapat 15 idei bajnokiján mindössze két alkalommal veszített pontokat, a későbbi aranyérmes Felcsút ellen szenvdte el egyetlen vereségét (0-2), míg Pakson 2-2-s döntetlenre végzett. A többi találkozót magabiztosan nyerték fiataljaink, akik már fordulókkal a bajnokság vége előtt bebiztosították ezüstérmüket az U13 Kiemelt Bajnokságban. A keret kvalitásait jól mutatja, hogy a Vidi U13 lőtte a legtöbb gólt a szezonban: 30 forduló alatt 130 alkalommal találtak be fiataljaink!

A szezon legnagyobb eredménye az, hogy a csapat végre elhitte: tudása alapján ott a helye a legjobbak között - árulta el Vajda Gusztáv -. Az U12-s korosztályban idősebbek ellen játszott a csapat, ott komoly fizikális hátrányban futtballoztunk, ami éreztette hatását a fiúk gondolkodásában is. Ezt sikerült teljesen levetkőzniük az új idény tavaszi meccseire, így 100%-ig a saját teljesítményükre koncentrálva tudtak játszani. Mentálisan hatalmasat léptünk előre, ezt óriási eredménynek tartom. Ezzel az ezüstéremmel egy szakasz lezárult a csapat életében, befejeződött egy olyan folyamat, melynek középpontjában a nagypályára szoktatás és a játékrendszerek elsajátítása állt. A következő szezonban új feladatok jönnek, de nem féltem a keretet, mert kiemelkedően tehetséges és dolgos korosztályról van szó, mely fényes jövő előtt áll!

Szerző: Németh Zoltán

További hírek