TUDÓSÍTÁS

Négygólos siker az MTK Budapest ellen!

Csapatunk látványos gólokat szerezve aratott nagyarányú győzelmet a fővárosi kék-fehérek ellen, ezzel bebiztosította a nemzetközi kupaszereplést.

Péntek este az OTP Bank Liga NB I 31. fordulójában az MTK Budapest csapatát fogadtuk a Sóstói Stadionban. Bartosz Grzelak vezetőedző a Tóth - Bese, Serafimov, Spandler, Gergényi, Schön - Christensen, Sigér, Csongvai - Katona, Karamoko tizenegyet jelölte a kezdőcsapatba.

OTP Bank Liga, 2023-2024, Tavaszi szezon, 31. forduló

3 május péntek

OTP Bank Liga
Fehérvár FC
  • Katona
  • Christensen
  • Csongvai
  • Pető

4-0

Sóstói Stadion Székesfehérvár

MTK Budapest

Fehérvár FC

Tóth Balázs - Bese Barnabás, Spandler Csaba, Nikola Serafimov (Simut Mario 59'), Gergényi Bence, Schön Szabolcs - Sigér Dávid, Csongvai Áron (Stefanelli Nicolas 74'), Tobias Christensen (Berki Marcell 74') - Mamoudou Karamoko (Nejc Gradisar 86'), Katona Mátyás (Pető Milán 74')

MTK Budapest

Rácz Gergő - Varju Benedek, Antonov Nemanja (Kovács Patrik 75'), Nagy Zsombor, Kata Mihály, Bognár István (Stieber Zoltán 65'), Horváth Artúr (Végh Bence 87'), Németh Krisztián (Jurina Marin 65'), Kocsis Gergő Bence, Hej Viktor (Kovács Mátyás 46'), Kádár Tamás

Játékvezetők
Erdös József

Erdös József

Horváth Zoltán, Berényi Ákos, Urbán Eszter, Bognár Tamás

A 3. percben Schön cselezte ki védőjét a bal oldalon, jól továbbított Katonának, akinek beadására Csongvai érkezett, 13 méterről kapura lőtt, a blokkon lelasulló labda nem okozott gondot Rácznak. A 10. percben egy labdaszerzést követően Karamoko megiramodott a kapu felé, Kádár utolsó emberként a felezővonalnál felvágta, azonnal villant a piros lap. A VAR megvizsgálta az esetet, azonban nem volt kérdéses az ítélet; tíz emberrel folytatta az MTK Budapest.

Azonnal magához ragadta az irányítást csapatunk, Christensen a 17. percben Schönt ugratta ki a bal oldalon, akinek beadását Rácz épp a kapu elé érkező norvég középpályás elé ütötte, aki jó helyzetből mellé pörgetett. A 23. percben már gólt hoztak a Vidi-rohamok: az aktív Schön átadását Katona az ötös sarkáról a rövidbe lőtte (1-0).

Nem hagyott alább a lendületünk, előbb Bese kísérletét védte Rácz, majd a 30. percben Karamoko éles szögből leadott öt méteres lövését is fogta az MTK kapusa. A 32. percben gyorsan elvégzett kisszöglet-kombináció után Christensen a 16-os sarkáról befelé cselezett, Kocsison megpattanó lövése a tehetetlen Rácz mellett a hálóban kötött ki (2-0). A 40. minutumban jött a harmadik gól: szépen járt a labda, végül Csongvai 26 méterről egy igazítás után kilőtte a hosszú alsót (3-0). A 43. percben Tóth Balázs is megmutatta remek formáját: Nagy Zsombor 19 méteres bombáját látványos repülés után tolta fölé.

Az igen eseménydús első játékrész után szervezettebb MTK érkezett vissza a folytatásra. A második félidő elején kevesebb volt a helyzet és a kapuralövés, de magabiztosan őriztük háromgólos előnyünket. Az 57. percben Bognár 19 méteres veszélyes lövése a blokkról vágódott szögletre. Az 59. percben Serafimovot Simut váltotta. A 70. minutumban Christensen veszélyes szögletét Bese fejelte a kapu fölé. Megélénkült a játék, a 72. percben szép labdajáratás után Christensen öt méterről vette célba a kaput, Rácz bravúrral szögletre ütötte a lövést. A 74. percben Bartosz Grzelak mindhárom gólszerzőjének pihenőt adott, a Christensen, Csongvai, Katona triót Berki, Pető és Stefanelli váltotta.

Nagy kedvvel szálltak be a cserék a meccsbe, Pető előre tört, befelé húzott, majd 23 méterről óriási gólt ragasztott a hálóba (4-0). A fiatal játékos első NB I-es találata emlékezetesre sikeredett. A 85. percben egy kezezés és hosszú VAR-vizsgálat után tizenegyest kapott csapatunk. Karamoko állt a labda mögé, a jobb alsóba tartó labdáját Rácz gyors vetődéssel hárította. A hosszabbításban Stefanelli is meglőhette volna az ötödiket, 18 méteres emelését bravúrral védte a fővárosiak kapusa.

Az eredmény már nem változott, remek játékkal és magabiztos győzelemmel bebiztosítottuk a nemzetközi kupaindulást.

Szerző: Csik Tamás

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek