TUDÓSÍTÁS

Gólnélküli döntetlen a szezonzárón

Két érvénytelenített találatig jutottunk a DVTK ellen, a döntetlennel negyedik helyen végzett csapatunk a 2023/2024-es szezonban.

Szombat késő délután az OTP Bank Liga NB I 33., zárófordulójában a DVTK csapatát fogadtuk a Sóstói Stadionban. Bartosz Grzelak vezetőedző a Tóth - Bese, Serafimov, Spandler, Gergényi, Schön - Christensen, Sigér, Csongvai - Katona, Karamoko tizenegyet jelölte a kezdőcsapatba.

OTP Bank Liga, 2023-2024, Tavaszi szezon, 33. forduló

18 május szombat

OTP Bank Liga
Fehérvár FC

0-0

Sóstói Stadion Székesfehérvár

Diósgyőri VTK

Fehérvár FC

Tóth Balázs - Bese Barnabás (Stefanelli Nicolas 57'), Spandler Csaba (Tóth Tamás Vid 89'), Nikola Serafimov, Gergényi Bence, Schön Szabolcs - Sigér Dávid (Nejc Gradisar 57'), Csongvai Áron, Tobias Christensen - Mamoudou Karamoko, Katona Mátyás (Pető Milán 76')

Diósgyőri VTK

Odyntsov Artem - Nielsen Marco Lund, Szatmári Csaba (Chorbadzhiyski Bozhidar 46'), Bokros Szilárd, Szabó Levente (Edomwonyi Osaige Bright 66'), Jurek Gábor (Feuillassier Abalo Francisco 66'), Godfrey Stephen, Bényei Ágoston András, Klimovich Uladzislau, Rodrigues Da Silva Dos Santos (Kampetsis Anargyros 80'), Gera Dániel Richárd (Baco Ondrej 71')

Játékvezetők
Karakó Ferenc

Karakó Ferenc

Bornemissza Norbert, Szalai Dániel, Pillók Ádám, Szőts Gergely

A mieink a kezdő sípszót követően azonnal magukhoz ragadták az irányítást; a 2. percben Christensen szögletét Karamoko fejelte kapura hat méterről, Lund vállában elakadt a labda. A vendégek teljesen visszazártak, nehéz volt rést találni a védelmükön. A diósgyőriek keménységért sem mentek a szomszédba, Gera Schönnek, Klimovicz Csongvainak pakolt oda szabálytalanul, utóbbinak sárga lap lett a jutalma. A 14. minutumban Gergényi nagy bedobása után Bese csúsztatott, majd Serafimov is belestukkolt a labdába, a vendégkapu nem forgott veszélyben. A 22. percben Katona meghúzta a bal oldalon, betört a 16-oson belülre, majd elesett - nem történt szabálytalanság.

A 26. minutumban Karamoko a kapuba fejelt, de a VAR-vizsgálat után Karakó játékvezető érvénytelenítette a találatot – az akció elején Sigér volt minimális lesen. Kijjebb jöttek a vendégek, Pernambuco tekert mellé 15 méterről. A hajrá csapatunké volt, egy hátulról felépített támadás végén Christensen 18 méteres lövése kevéssel kerülte el a jobb alsót, majd Sigér középről tüzelt, Odynstov oldalra tolta a lövést, Karamoko éles szögből középre tette a kipattanót, de a labda elsuhant a lábak előtt.

A félidei eredmények nem a Vidinek kedveztek, vezetett a Paks és a Puskás Akadémia is, így mindenképpen győznünk kellett a dobogóhoz. Egyre feszültebbé vált az összecsapás, többen is sárga lapot kaptak. Az 57. percben Bartosz Grzelak kettős cserével frissítette csapatát, Bese és Sigér helyére Stefanelli és Gradisar érkezett. Egy perccel később Schön az alapvonalig száguldott a bal oldalon, jó volt a centerezése is, de Karamoko ziccerben eltörte a labdát - hatalmas helyzet maradt ki.

Szabálytalanságokkal szabdalt, de lüktető játék folyt a pályán. A 71. percben Csongvai szabadrúgása kerülte el a rövid sarkot, majd Gradisar 19 méteres lövése is pontatlan volt. A hátralevő időben mindent megtettünk a győztes gólért, az utolsó pillanatig ment előre csapatunk. A 90. percben egy beadást követően Christensen elé került a labda a 16-oson belül, megpattanó lövését Serafimov bekotorta. Örömmámorban úszott a stadion, de csak néhány pillanatig, a VAR-kocsi ezt a gólt is megvizsgálta és bár nem volt perdöntő kameraállás, egy erősen véleményes ítélettel a második találatunkat is érvénytelenítette.

Leperegtek az utolsó másodpercek, újabb fordulat már nem volt a meccsben. A gólnélküli döntetlennel, valamint a PAFC győzelmével csapatunk a negyedik helyen zárt a 2023/2024-es szezonban.

Szerző: Csik Tamás

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek