Ligakupa: magabiztos győzelem a Honvéd ellen

Magabiztos, a papírformát igazoló győzelemmel tartott bajnoki főpróbát a Honvéd ellen a Vidi. Videoton FC - Budapest Honvéd 2-0 (1-0).
 

Természetes füvön, éppen ezért viszonylag mély talajon játszottak a csapatok. A találkozó elejétől kezdve a Vidi volt aktívabb a kapu előtt, voltak is lehetőségei csapatunknak, de a rövidpasszos, gyors támadások végén az ordító helyzetig nem jutottunk el. Fordulatot Milanovic kiállítása hozott (horvát védőnk két perc alatt két kemény belépő miatt kapott sárga, majd piros lapot) - de nem úgy, ahogy a hagyományos forgatókönyvek szerint lenni szokott.
A Videoton összeszedettem, jobban játszott emberhátrányban, és a kialakuló fölény még a fordulás előtt góllá érett: Nagy Dani balról csavart szabadrúgását Horváth Gábor fejelte a hálóba.
A fordulás után is a Videoton játszott fölényben, a mieink alakítottak ki több helyzetet - a játékban nyoma sem volt az emberhátránynak. A masszív fölény a hajrára érett újabb góllá: Sándor Györgyöt buktatták a tizenhatoson belül a vendégvédők, a büntetőt a sértett pimasz eleganciával gurította a hálóba.

Szerző: Wéninger Ákos

További hírek