VÁLOGATOTT

Kovács István is pályára lépett a Puskás Aréna nyitómérkőzésén

A magyar válogatott 2-1-re kapott ki Uruguaytól, középpályásunk az 53. percben állt be.

November 15-én, péntek este 19 órai kezdettel került sor az új Puskás Aréna első hivatalos mérkőzésére, a magyar válogatott ellenfele felkészülési találkozón Uruguay csapata volt.

A több mint 67 ezer fő befogadására alkalmas stadionban már jóval a kezdés előtt programokkal várták a szurkolókat, 17:35-től klubunk kapusának, Gundel-Takács Bencének édesapja, Gundel-Takács Gábor Berkesi Judit műsorvezetővel együtt köszöntötte a magyar válogatott egykori legendás játékosait, akiket a szurkolók is megtapsolhattak. A későbbiek során Fürjes Balázs államtitkár megnyitóbeszéde után Gera Zoltánt, a nemzeti csapat korábbi csapatkapitányát búcsúztatták el a drukkerek.

Marco Rossi szövetségi kapitány kezdőcsapata az alábbi volt: Dibusz - Bese, Baráth, Lang, Korhut - Vida - Varga R., Kalmár, Szoboszlai, Dzsudzsák - Szalai. Kovácsik, Kovács István és Pátkai ezúttal a kispadra ültek le. Az uruguayi kezdőben ott volt többek között Muslera, Godín, Suárez és Cavani is.

A vendégek kezdték aktívabban az összecsapást, Suárez révén veszélyeztettek is, majd Lozano beadása ment el keresztbe úgy, hogy Suárez és Cavani is centikkel maradtak le. A 15. percben Cavani megszerezte a Puskás Aréna első találatát: Vina beadására robbant be a hosszún és Dibusz kapujába lőtt (0-1).

A 21. percben Brian Rodríguez is beköszönt, aki egy Suárez-kiugratás után Besét átverte, majd a kapu bal oldalába lőtt (0-2).

A 24. percben megszereztük az Aréna első magyar gólját: Varga adott be Szalainak, aki 12 méterről, kapásból gurított a bal alsóba (1-2).

A félidő hátra lévő részében valamelyest enyhült a nyomás a magyar kapun, de az utolsó helyzetet még a dél-amerikaiak alakították ki: Suárez bombázott kapásból, 16-ról, Dibusz másodjára fogta az életerős löketet.

A második játékrészre a kezdők közül csak egy játékos nem futott ki: Luis Suárez helyére Maxi Gómez állt. Az 53. percben egy Vidi-játékos is lehetőséget kapott, Dzsudzsák hagyta el a játékteret, Kovács István pedig érkezett a pályára. Az első negyedóra végén jelenlegi játékosunk mellé egy korábbi bajnokunk is szerephez jutott, amikor Szalai a beálló Feczesinnel pacsizott az oldalvonalnál. 

A 65. percben Cavani passza után Maxi Gómez ziccerben csak második szándékból lőtt, így Baráth blokkolni tudott, majd újabb csere érkezett, Szoboszlait Nagy Ádám váltotta. Nem sokkal később újoncot avatott Marco Rossi, hiszen Baráth is befejezte, egykori játékosunk, Szalai Attila azonos nevű fia pedig beállt - csakúgy, mint másodpercekkel később a Vidi-nevelésű, jelenleg a Puskás Akadémiánál futballozó Nagy Zsolt.

A 83. percben használtuk ki utolsó cserelehetőségünket, amikor Kalmár szenvedett olyan súlyos sérülést, hogy hordágyon kellett leszállítani a pályáról, Holman zárta a helyén az összecsapást. A második félidő javarészt eseménytelennek bizonyult, újabb gól már nem esett, azaz Uruguay 2-1-es sikert aratott a Puskás Aréna nyitómérkőzésén.

A magyar válogatott kedden este Wales-ben játszik sorsdöntő Eb-selejtezőt.

Magyarország - Uruguay 1-2 (1-2)
Puskás Aréna, 67 000 néző
Vezette: Skomina - Vukan, Klancník - Obrenovic (mindannyain szlovénok)
G.: Szalai Á. (24.), illetve Cavani (15.), B. Rodríguez (21.)

Magyarország: Dibusz - Bese, Baráth (Szalai A., 71.), Lang, Korhut (Nagy Zs., 75.) - Vida - Varga R., Kalmár (Holman, 83.), Szoboszlai (Nagy Á., 67.), Dzsudzsák (Kovács I., 53.) - Szalai Á. (Feczesin, 59.)
Szövetségi kapitány: Marco Rossi

Uruguay: Muslera - G. González, Coates, Godín, Vina (Laxalt, 67.) – Valverde (Torreira, 66.), Bentancur (Vecino, 53.), Lozano – B. Rodríguez (G. Pereiro, 82.), Cavani (Stuani, 75.), L. Suárez (Maxi Gómez, 46.)
Szövetségi kapitány: Oscar Tabárez

Szerző: Guber Péter

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek