Korábbi KEK-győztes lesz az ellenfelünk

A legfényesebb napjait élő szlovák futball jeles reprezentánsa, a Slovan Bratislava ellen lép pályára csapatunk szombaton Ausztriában.

Az ausztriai edzőtábor második felkészülési mérkőzésén a világbajnoki láz ellenére már a következő idényre melegítő Slovan Bratislava lesz a Vidi ellenfele. Az Olaszország legyőzésével világbajnoki nyolcaddöntős Szlovákia egyik legsikeresebb egyesülete a Slovan, az 1919-ben alapított pozsonyi klub eddig 9 bajnoki címet és 11 kupagyőzelmet aratott hazájában, ehhez társul 8 bajnoki trófea és 5 kupadiadal az egykori csehszlovák pontvadászatból. Története legfényesebb esztendeje 1969 volt, amikor a megboldogult KEK (Kupagyőztesek Európa Kupája) döntőjében 3-2-re legyőzte a Barcelonát, elhódítva eddigi egyetlen európai trófeáját.

A dicsőséges múlt ugyan némileg megkoptott, ám ennek ellenére a Slovan jelene nem lebecsülendő. A Dél-Afrikában újoncként a 16 közé jutó nemzeti csapatba is delegált játékost a klub, a magyar felmenőkkel büszkélkedő Saláta Kornél pályára is lépett a vb-n, a Paraguay elleni találkozón 83 percet játszott a 25 esztendős védő.
A Slovan Bratislava a legutóbbi idényben ezüstérmes lett hazája bajnokságában, 3 ponttal maradt le a bajnoki címet szerző zsolnai csapattól. A pozsonyiak számára egyértelmű csalódás a 2. hely, hiszen komoly erősítésen esett át a gárda, jelenlegi keretében a válogatott Saláta mellett 8 légióst is találni. A vendégjátékosok között egy régi ismerős is ott van Mario Bozsics személyében, az egykori fehérvári kedvenc tavaly igazolt Pozsonyba. Érdemes odafigyelni a Juraj Halenar-Pavol Masaryk csatárduóra is, a páros az elmút szezonban 21 gólt vágott a riválisoknak.

A Slovan az ezüstéremmel kvalifikálta magát az Európa Liga mezőnyébe, a pozsonyi gárdának azonban csak a selejtező harmadik fordulójában kell majd pályára lépnie.

Szerző: Németh Zoltán

További hírek