Kétgólos győzelem az Eszék elleni felkészülési mérkőzésen

Az első félidő végén Kastrati, a második végén Kodro vette be a horvát bronzérmes kapuját.

Csapatunk szombat délután harmadik nyári felkészülési mérkőzését játszotta, a magyar-szlovén-horvát hármashatárhoz közel fekvő horvátországi Muraszentmártonban a horvát bajnokság elmúlt szezonját a harmadik helyen záró, így az Európa Konferencia Liga selejtezőjében is induló Eszék (NK Osijek) volt az ellenfelünk.

Bartosz Grzelak vezetőedző a Kovács D. - Csongvai, Larsen, Spandler, Zeke - Rúben Pinto, Bambock - Kastrati, Houri, Schön - Katona kezdő tizenegyet küldte a pályára, Deybi Flores és Tobias Christensen még a válogatott szereplésük utáni szabadságukat töltik, Fiola Attila, Szabó Levente, Dárdai Palkó és Emil Rockov pedig sérülés, illetve az azt követő rehabilitáció miatt hiányzott a keretből.

Az első lehetőség az 6. percben Katona előtt adódott, aki a tizenhatosról tekert a kapu fölé. Az első húsz percben a játék küzdő jellege dominált, a 22. minutumban a horvátok részéről Jugovic tekerése szállt fölé, majd ivószünet következett.

A 25. percben Houri ellökéséért nem ítélt büntetőt javunkra a játékvezető, nem sokkal később a másik oldalon Caktas éles szögből lőtt, de nem találta el a kaput. A 42. percben megszereztük a vezetést: Csongvai lövése még lepattant egy védő kezéről, de maradt csapatunknál a labda, Kastrati pedig egy szép csel után ballal a kapu jobb oldalába lőtt (0-1)! Ezzel a góllal egygólos előnnyel mehettünk pihenőre.

A szünetben vezetőedzőnk nem cserélt, a kezdés utáni percekben Lovric és Caktas veszélyeztetett lövéssel, de előbbi próbálkozása mellé szállt, utóbbiét pedig blokkoltuk. Az 56. percben Omerovic beadása után alakulhatott volna ki veszély a kapunk előtt, de szerencsére a hosszún nem érkezett horvát játékos. Az 58. minutumban Houri lövésénél közel álltunk az előnyünk megduplázásához, de a kapus bravúrral védte középpályásunk remek lövését.

A 63. percben elsőként Kodro érkezett csereként a pályára csapatunknál, ezt követően folyamatosan küldte be cserejátékosainkat Bartosz Grzelak. Ismét lehetőséget kaptak olyan fiatal játékosok, mint Kovács Bence, Pető Milán és Menyhárt Zsombor. Hiába támadtak ekkor többet a horvátok, igazán veszélyes helyzetet nem sikerült kialakítaniuk jól záró védelmünknek köszönhetően. A hajrában aztán Schön kapáslövése még mellé szállt, de a 90. percben lezártuk a mérkőzést: Zeke adott be, Kodro pedig szépen fejelt a hálóba (0-2)!

Csapatunk így harmadik edzőmérkőzésén a második győzelmét aratta, a hétközi, Dunaújváros elleni találkozóhoz hasonlóan 2-0-ra nyertünk.

Szerző: Óházy Bálint

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek