KONFERENCIA LIGA

Kemény küzdelem után búcsúztunk az európai porondtól

Csapatunk nagyot harcolt az Omonoia FC elleni visszavágón, de betalálnunk nem sikerült. A ciprusiak a második mérkőzést 2-0-ra megnyerve, kettős győzelemmel jutottak tovább.

A Konferencia Liga 3. selejtezőkörének első, idegenbeli összecsapásán a ciprusi Omonoia FC 1-0-ra győzött, a továbbjutáshoz ezt a hátrányt kellett ledolgoznunk. A visszavágóról személyes okok miatt hiányzott szlovén támadónk, Nejc Gradisar.

UEFA Konferencia Liga, 2024-2025, 3. selejtezőkör, 2. mérkőzés

14 augusztus szerda

Fehérvár FC

0-2 (0 - 3)

Sóstói Stadion Székesfehérvár

Omonoia FC
  • Semedo
  • Kakoulli

Fehérvár FC

Tóth Balázs - Bohdan Melnyik (Huszti András 46'), Nikola Serafimov, Spandler Csaba, Ivan Milicevic - Katona Mátyás (Kovács Mátyás 75'), Bedi Bence, Csongvai Áron, Pető Milán (Babos Bence 46') - Tobias Christensen (Nicolas Stefanelli 57'), Holender Filip (Kovács Patrik 46')

Omonoia FC

Fabiano - Diounkou Alpha (Masouras Ioannis 90'), Coulibaly Senou, Semedo Willy (Kousoulos Ioannis 81'), Stepinski Mariusz (Kakoulli Andronikos 90'), Maric Mateo, Simic Veljko, Khammas Amine, Panagiotou Nikolaos, Erakovic Novica (Atzili Omer 81'), Saidou Alioum (Charalampous Charalampos 46')

Játékvezetők

Jakob Kehlet

Victor Skytte, Jakob Mastrub, Sandi Putros, Jonas Hansen

Pető Tamás a Tóth - Melnyik, Serafimov, Spandler, Milicevic - Katona, Bedi, Csongvai, Pető - Christensen, Holender tizenegyet jelölte a kezdőcsapatba. A cserepadon Dala, Veszelinov, Larsen, Stefanelli, Kovács M., Kovács P., Kovács B., Simut, Huszti, Berki és Babos kapott helyet.

Rekkenő hőségben indult útjára a labda a Sóstói Stadionban, több, mint 36 Celsius-fokot mutatott a hőmérő. A tapogatózó nyitány után a ciprusiak ragadták magukhoz az irányítást. A 6. percben Khammas 27 méteres szabadrúgását Tóth Balázs szép vetődéssel tolta oldalra, majd Erakovic lövését is kiszedte a léc alól. Lendületben maradtak a vendégek, akik az első meccshez hasonlóan ezúttal is a széleken próbálták feltörni a fehérvári védelmet. A 13. minutumban Stepinski beívelését Simic fejelte kapura, Tóth ezt is fölé tolta, a szögletből Maric a jobb kapufát találta telibe.

A félidő derekán kijöttünk a szorításból; Milicevic beadását Katona küldte kapura, blokkolták a védők, Csongvai ismétlése pedig éppen Katonában akadt el. Bedié volt a következő lehetőség, távoli lövése kevéssel kerülte el a bal alsót.

A 28. percben gyors és pontos passzokkal jutottak el az alapvonalig a ciprusiak, Simic lapos beadást Semedo a védőinket megelőzve lőtte a kapuba (0-1).

A 37. minutumban ismét Semedo került ziccerbe, csapatunk legjobbja, Tóth Balázs remek ütemben mozdult ki a kapujából és lekapta az ördöngös szélső lábáról a labdát. A szünetig az eredmény már nem változott, az első 45 percben hét szögletig és egy találatig jutó Omonoia FC összesítésben már két góllal tartott előrébb.

A félidőben három helyen is változtatott Pető Tamás, a Melnyik, Babos, Holender triót Huszti, Babos és Kovács Patrik váltotta. Magasan feltolt védekezéssel és agresszív letámadással, támadó szellemben kezdtük a második játékrészt. Az 53. percben Bedi előbb egy fejessel, majd egy kapura lövéssel veszélyeztetett. Babos 16 méteres bombája következett, ez elakadt a védők sűrűjében. A hangulatra nem lehetett panasz, a szurkolók az eredménytől függetlenül űzték-hajtották a kedvenceiket.

Christensent Stefanelli váltotta az 57. percben. Az Omonoia teljesen visszazárt, csak az előnye megtartására koncentrált. A 73. minutumban Stefanelli lövését bravúrral védte Fabiano, a kipattanóra Kovács Patrik startolt, majd a földre került, nem ért tizenegyest az eset. Az utolsó cserelehetőségét is kihasználta vezetőedzőnk, Kovács Mátyás érkezett Katona helyére, aki nem is tétlenkedett, beadását Kovács Patrik tette kapura, egy védőben elakadt a labda.

A hajrában Babos maradt a földön egy ütközést követően, szerencsére az ápolás után visszatért a pályára. A végére egy hatalmas Tóth-bravúr maradt, kapusunk Charalampous löketét bokszolta oldalra. Már mindenki a lefújást várta, amikor az ötperces ráadás utolsó percében Kakoulli közelről bekotort egy kipattanót, végleg lezárva a nyitott kérdéseket (0-2).

Az Omonoia FC kettős győzelemmel továbbjutott a Konferencia Liga playoff-körébe, míg a mieink számára befejeződött az idei európai kupakaland.

Szerző: Csik Tamás

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek