Igazságos pontosztozkodás

Két gólt lőttek a bajaiak, de mivel az egyiket a saját kapujukba, ezért a két csapat megosztozkodott a pontokon.

Videoton-Puskás Akadémia - Bajai LSE 1-1 (1-1)
Felcsút: 300 néző
Játékvezető: Farkas Tibor Asszisztensek: Kis Zoltán, Iványi István
Videoton-PA: Pajovics - Margitics, Papucsek, Apostolopoulos, Farkas N. - Macsicza, Király (Soós 64'), U.Nikolics (Molnár 54') - Gosztonyi, Máté (Elek 75'), Jeff Silva
Bajai LSE: Herbert - Villám, Szauter, Forgács, Burucz, Lógó, Kőbányai (Balázs 73'), Bakos, Covic (Szabó 46'), Szőllősi, Kormos (Berdó 61')
Gólszerző: Szőllősi (31'), Burucz (39' - öngól)
Sárga lap: Soós (78')


Hartyáni Gábor a mérkőzés előtt azt mondta, nagyon nehéz és küzdelmes mérkőzésre számít a Baja ellen. Igaza lett, hiszen a mérkőzés nagy részében a küzdelem dominált mindkét oldalon.

Az első félidőben a nagy erejű szél a vendégeket támogatta, ráadásul a kék-sárgák már az első percekben nagyon keményen és agresszíven letámadtak minket a saját térfelünkön. Egy ilyen letámadás után az 5. percben elvesztettük a labdát a 16-osunk előterében, és csak Macsicza önfeláldozó becsúszásának köszönhettük, hogy nem szerezte meg a vezetést Bognár György csapata. A 17. percig kellett várnunk az első hazai helyzetre, ekkor Máté használta ki a vendég védők hibáját, 16 méterről kapásból kapura lőtt, a labda azonban elakadt a kapujából jó ütemben kivetődő Herbertben. Bő félóra elteltével aztán a semmiből megszerezte a vezetést a Baja. Pajovicsnak passzoltak vissza a védők, kapusunk azonban ellenfélhez továbbította a játékszert, Kormos köszönte az ajándékot, és kihagyhatatlan helyzetbe hozta Szőllősit, aki 7 méterről az üres kapuba lőtt. (0-1)
A 39. percben aztán mi is szereztünk egy gólt a semmiből. Gosztonyi végzett el jobbról egy szabadrúgást, Papucsek csúsztatott fejjel a labdába, ami pont egy vendég védő elé pattant, Burucz pedig jobb külsővel a saját kapujába lőtt, ezzel kialakítva az 1-1-es félidei eredményt - mely mint később kiderült, a végeredmény is lett.

A második félidőben a szél minket támogatott, de az 59. percig nem láthattunk újabb helyzetet egyik oldalon sem. Ekkor egy jobb oldalról elvégzett szögletünk okozott veszélyt a bajai kapu előtt, a labda azonban Máté feje felett suhant el, a hosszún érező Macsicza ugyan még bevetődve megpróbált gólt szerezni, de már nem tudta irányítani a labdát, ami így kapu mellé ment. A mérkőzés utolsó perceiben mindkét csapat megszerezhette volna a győztes gólt. A 88. percben Apostolopoulos fejelt kapura 3 méterről, Herbert azonban nagy bravúrral védett, ahogy 1 perccel később Pajovics is, így maradt a döntetlen, mely teljes mértékben megfelel a játék képének.

(fotó: pfla.hu)


Nagyon gyengén játszottunk, egy alacsony színvonalú mérkőzésen. A kapott gólunkat nagy hiba előzte meg. Nem vagyok elégedett a csapat mai teljesítményével, ennél sokkal komolyabban kell vennünk a futballt. A játék képe alapján a döntetlen teljesen igazságos eredmény, de ennél sokkal többre vagyunk képesek.

Szerző: Wéninger Ákos

További hírek