Hogyan lehet már most vasárnap bajnok a Vidi

A képlet roppant egyszerű: amennyiben 14 év után ismét bajnoki meccset nyerünk Debrecenben, a Ferencváros pedig nem nyer a PMFC otthonában vasárnap este, akkor már biztos, hogy 2015-ben a Vidi a magyar bajnok.

Akár már a 26. forduló végén megszerezhetjük második élvonalbeli bajnoki aranyérmünket. A forduló előtt 11 ponttal vezetünk a második helyezett FTC előtt, és összesen még maximum 15 pontot lehet szerezni a hátralévő öt bajnokin.

Amennyiben 2001 után szombaton ismét legyőzzük idegenben a Lokit, akkor előnyünk 14 pont lesz a fővárosi zöld-fehérekkel szemben. Másnap, a PMFC otthonába látogat Thomas Doll csapata, és abban az esetben, ha nem sikerül megszerezniük a 3 bajnoki pontot - azaz elég akár egy döntetlen is - akkor előnyünk már behozhatatlan lesz az utolsó négy mérkőzésen, így matematikailag is biztossá válik a bajnoki címünk. Természetesen, ha nyer a Ferencváros Pécsen, akkor marad a 11 pont különbség, vagyis még nem lesz meg a bajnoki címünk.

Abban az esetben, ha mi döntetlent játszunk, még akkor sem lehetünk most vasárnap bajnokok, ha a Ferencváros kikap a Pécstől, hiszen a két csapat közti 12 pont még matematikailag behozható lenne az utolsó négy mérkőzésen. Pontegyenlőség esetén egyébként előbb a több győzelem számít (ebben is utolérhet még bennünket az FTC), majd a gólkülönbség (nekünk jelenleg 51, az FTC-nek 26, vagyis matematikailag ez is behozható) majd következik a több lőtt gól (mi 60-nál járunk, az FTC 42-nél).

Természetesen vereség esetén sem lehetünk ezen a hétvégén bajnokok.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek