DVSC-TEVA - VIDEOTON FC 1-2 (0-1)

A Garancsi érában eddigi bevehetetlen várnak bizonyuló Debrecent is meghódította a Vidi!

Amióta Garancsi István szerepvállalásával új időszak kezdődött a klubnál, egyedül a Loki tartotta magát ellenünk saját otthonában bajnokin. Eddig! A 2007 óta elért sikerek közül már csak a Magyar Kupa megnyerése hiányzik. Kedves Fradi, jövünk! Kedves P

14 éves átkot kellett megtörnie csapatunknak szombaton délután Debrecenben. Utoljára 2001-ben tudtuk a Lokit bajnoki mérkőzésen legyőzni idegenben, méghozzá Bekő Balázs bombagóljával. Ráadásul játékosaink annak tudatában léphettek pályára, hogy a 3 pont megszerzését követően, amennyiben vasárnap nem nyer Pécsen a Ferencváros, akkor már ezen a hétvégén bajnoki címet lehet ünnepelni.

A kezdés előtt a hazaiak köszöntötték csapatkapitányukat, Szakály Pétert, aki a közelmúltban játszotta 250. NB I-es meccsét. Nálunk is volt egy jubiláns, Gyurcsó Ádám a Loki ellen lépett pályára századik alkalommal az élvonalban.

A DVSC kezdte jobban a meccset, a 3. percben Korhut adott be a bal szélről, Balogh jó ütemben robbant be középen, néhány méterről azonban kapu fölé vágta a labdát. Egy perccel később Szakály kapott jó labdát, kapásból azonban ő is kapu fölé lőtt. 11 percet kellett várnunk az első kapura lövésünkre, ekkor Nikolics vette célba a hazai kaput, Verpecz azonban védett. A 12. minutumban Balogh egyedül vihette a labdát a kapunkra, a DVSC játékosa nagyon önzetlen akart lenni, hiszen tiszta helyzetből is a passzt választotta, szerencsénkre a labda hosszú volt a középen érkező Jovanovicnak.

Hat perccel később Sidibe az ötös sarkáról lőtt kapásból kapura, a labda Juhászról pattant szögletre. Az első 20 percet nagyon megnyomta a Loki, azonban sikerült kapott gól nélkül átvészelnünk ezt az időszakot, a folytatásban pedig egyre kiegyenlítettebb lett a mérkőzés, és a félidő második felében a mezőnyjáték dominált, sokáig egyik kapu sem forgott veszélyben. Egy perccel a félidő vége előtt aztán megvillant a "századossá" előlépő Gyurcsó, aki jó 40 méterről ívelt kapu elé, a veszélyesen érkező beadás elsuhant Feczesin feje fölött, ez becsaphatta Verpeczet, hiszen a labda érintés nélkül került a kapuba (0-1). Gyurcsó Ádám tehát góllal tette emlékezetessé 100. NB I-es mérkőzését.

A szünetben nagyon sportszerű gesztust láthattunk a hazai klub részéről, ugyanis a pályán köszöntötték Kovács Ferencet annak alkalmából, hogy 30 éve az UEFA-Kupa döntőjébe vezette a Vidit. Kovács Ferenc 1980-1983 között a Debrecen vezetőedzője volt!

Félidőben egyik edző sem cserélt, a 49. percben pedig közel járt a DVSC az egyenlítéshez. Egy gyors hazai támadás végén Bódi adott középre, Vinícius hatalmasat mentett az érkező Balogh elől. Az 55. percben Gyurcsó végezhetett el szögletet, és a labdát oda rajzolta Feczesin fejére, támadónk pedig közelről, védhetetlenül fejelt a kapuba (0-2). Két perccel később a hazaiak csatára, Balogh fejelt néhány lépésről az üres kapu mellé. A DVSC szinte minden mindegy alapon egyre jobban kitámadott, mi pedig veszélyes kontrákat vezethettünk. A 70. percben Feczesin egy az egyben vitte Verpeczre a labdát, a Loki kapusa hatalmasat védett, majd három perc múlva Trebotic szöktette Nikolicsot, aki elfektette a hálóőrt, majd éles szögből kapura lőtt, pechünkre a labda a kapufán csattant. A 82. percben Bódi gondoskodott arról, hogy izgalmas legyen a végjáték, a DVSC középpályása nagyon szép kapásgólt lőtt körülbelül 19 méterről, Calatayudnak esélye sem volt védeni (1-2). Két perc elteltével a csereként pályára lépő, igazi Vidi-specialista Kulcsár találta el elemi erővel a felső lécet. A végén még volt egy veszélyes Bódi szabadrúgás, de újabb gólt az öt perces hosszabbításban sem tudott szerezni Kondás Elemér együttese, így egy 14 éves átkot sikerült megtörnünk, ráadásul a ma megszerzett 3 ponttal, immár 67 pontunk van, ami új klubrekord, ugyanis az eddigi legtöbb pontot, 66-ot, még 2012-ben, Paulo Sousa vezetésével érte el a Videoton FC.

Mindez azt jelenti, hogy matematikailag akár már vasárnap bajnok lehet a Vidi. Ehhez csupán arra van szükség, hogy a tabellán jelenleg minket 14 ponttal követő Ferencváros ne tudjon győzni a PMFC otthonában. Ráadásul a duplázásra is megvan az esélyünk, hiszen csapatunk május 20-án Magyar Kupa fináléjában is megküzd a Ferencvárossal.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek