ÚJPEST FC - VIDEOTON FC 3-4 (0-3)

Hétgólos meccsen nyertünk az Újpest ellen

Emlékezetesre sikeredett a két csapat 100. élvonalbeli találkozója.

Szombaton este az Újpest FC ideiglenes angyalföldi otthonában, az Illovszky Rudolf Stadionban vendégeskedtünk. A két együttes jubileumi, századik NB I-es mérkőzését mi várhattuk kedvezőbb helyzetből, már ami a két csapat egymás elleni statisztikáját illeti, mi ugyanis eddig kettővel több győzelmet szereztünk, mint a lila-fehérek.

Henning Berg ugyanannak a kezdőcsapatnak szavazott bizalmat, amely legutóbb 3-0-ra nyert a Haladás ellen. Jó iramban kezdődött a találkozó, az újpestiek valamivel aktívabban futballoztak. A 11. percben egy szélről érkező beadást nem túl jó helyre, középre fejeltünk ki, a labda Windecker elé került, aki egy pattanás után, 21 méterről alig lőtt kapu mellé. A folytatásban fokozatosan átvettük az irányítást, és a 26. percben megszereztük a vezetést. Danko Lazovics végezhetett el egy szabadrúgást 23 méterre a hazai kaputól. Támadónk kiválóan tekerte el a labdát a sorfal mellett, amely végül a kapu bal sarkában kötött ki (0-1)!

Szinte a középkezdés után azonnal növelhettük volna előnyünket, Feczesin ugratta ki Oliveirát, aki 9 méterről kapura lőtt, de Balajcza jó ütemben vetődött ki a kapujából, és védeni tudott. A 30. perc letelte előtt viszont már 2-0-ra vezettünk! Lazovics adott remek labdát Géresinek, aki 13 méterről, higgadtan lőtt a jobb alsó sarokba (0-2).

Három perc elteltével Kovácsik mutatta be a szezon eddigi egyik legnagyobb védését! Balogh cselezgetett a 16-osunk előterében, majd 18-ról megcélozta a jobb felsőt, Kovácsik órási bravúrral hárított.
Közvetlenül a félidő vége előtt újabb piros-kék gólnak örülhettek a Vidi-szurkolók. Remek támadást vezettünk végig a bal szélen, melynek végén Stopira kapott kitűnő labdát Lazovicstól, amit a kivetődő Balajcza felett elegáns mozdulattal emelt át (0-3).

Úgy tűnt, sima második félidő vár csapatunkra, az Újpest azonban ezt másképp gondolta. A második 45 perc legelején egyből nekünk estek, és nagy nyomás alatt tartották Kovácsikot, aki a 48. percben nagy bravúrral védte Bardhi lövését. Az 51. percben Diarra került gólhelyzetbe, 8 méterről, nagy erővel kapura lőtt, Kovácsik ismét nagyot védett.

Az ezt követő bő 5 percben viszont két gólt is szerzett az Újpest. Előbb Diarra beadását fejelte Windecker 6 méterről a kapunkba, majd Andric ugratta ki Diarrat, aki higgadtan értékesítette a ziccerét (2-3). Egy perccel később ismét kettőre növelhettük volna előnyünket, de a csereként pályára lépő Scsepovics elől Nagy szögletre tudott menteni, a sarokrúgást követően pedig Balajcza védte Stopira közeli lövését.

Az 59. percben Nego tornáztatta meg egykori csapattársát, az újpestiek kapusát, majd a 68. percben Bardhi tekert kapura egy szabadrúgást, Kovácsik a léc alól tornázta ki a labdát! Lüktető, változatos és jó iramú volt a mérkőzés, mindkét csapat sokat tett a gólszerzésért, amely végül nekünk sikerült először, a 70. percben. Kissé szerencsés körülmények közt került a labda Pátkai elé, középpályásunk pedig 7 méterről, nagy erővel lőtt az újpesti kapuba (2-4).

Tíz perccel a vége előtt Kovácsik újabb nagy bravúrt mutatott be, ezúttal Diarra 18 méterről leadott lövését piszkálta ki a bal alsó sarokból. A háromperces hosszabbítás utolsó percében Bardhi lőtt hatalmas gólt, 23 méterről, szabadrúgásból, ez azonban csupán a szépítésre volt elég a hazaiak számára, a 3 pontot mi gyűjtöttük be, és mivel az éllovas Vasas 1-0-ás vereséget szenvedett a Haladástól, így 3 pontra megközelítettük az angyalföldi gárdát.

Csapatunk legközelebb jövő héten szerdán este 20 órakor a Pancho Arénában látja vendégül a Ferencvárost.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek