ELLENFÉL-LES

Angyalföldön fogad bennünket az ötödik helyen álló Újpest

A lilák a bajnokságban ugyanannyi pontot gyűjtöttek, mint mi, ráadásul a kupában 4-0-ás sikerrel jutottak tovább a hetedik körbe, akárcsak a Vidi.

Szombaton 18:30 órakor csapatunk az Újpest FC ellen lép pályára az OTP Bank Liga 9. fordulójában. A találkozóra az Illovszky Rudolf Stadionban kerül sor, hiszen a Szusza Ferenc Stadion átépítése miatt a lila-fehérek is albérletben játsszák hazai mérkőzéseiket.

Szombati ellenfelünk számára egy kellemetlen hírrel kezdődött a felkészülési időszak, hiszen a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) kizárta az átigazolásokból a negyedik kerületi klubot – ennek megfelelően a keretben nem volt nagy változás a tavaszhoz képest. Az biztos, hogy az előző szezon utolsó fordulójában lila-fehérben pályára lépő Kabát Pétert, Lencse Lászlót, valamint a kispadon ülő Filkor Attilát már nem látjuk Újpest-mezben, ráadásul a negyedik kerületi alapemberek közül Jonathan Heris és Kylian Hazard sem bevethető – mindketten komolyabb sérülés után lábadoznak. Az egyszeres válogatott középpályás, Balogh Balázs viszont visszatért a csapatba a válogatott szünet után,  a 26 éves középpályás a kupában már gólt is szerzett  - az újpestiek 4-0-ra győztek szerdán a Felsőzsolca ellen.

A bajnokságban – akárcsak a Vidi – az Újpest is négy győzelemmel, egy döntetlennel és három vereséggel áll nyolc forduló után. Legutóbb Debrecenben 2-1-es vereséget szenvedett Nebojsa Vignjevics együttese, de a mérkőzés statisztikáiból kitűnik, hogy labdabirtoklásban és lövések számában is jobban álltak a debrecenieknél, így nem mondható, hogy rossz formában fogadna minket a hazai gárda. Az Újpest szerb mestere egyébként az egész NB I-et tekintve a leghosszabb ideje irányítja csapatát, októberben lesz három éve, hogy leült az újpesti kispadra. Az eddigi kilenc bajnoki gólon öten osztoznak a liláknál – a macedón válogatott középpályás Enis Bardhi háromszor, Nemanja Andrics kétszer, Lázok János, Balázs Benjamin és Souleymane Diarra egyszer-egyszer voltak eredményesek, a DVSC ellen pedig Sekulics a saját hálójába talált be a 8. fordulóban.

Az Újpest FC – Videoton FC mérkőzést televízió nem közvetíti, azonban az egész találkozó megtekinthető élőben az m4sport.hu oldalon, a vidi.hu-n pedig természetesen már a találkozó előtt egy órával jelentkezünk a helyszínről.

Szerző: Gressó Gergely

Fotó: vidi.hu

További hírek