FELKÉSZÜLÉS

120 perces edzőmeccs a Hajduk Split ellen

Az év első Vidi-gólját Szabó Levente szerezte, első téli felkészülési mérkőzésünkön betalált új igazolásunk, Simut Mario is. Az első 60 percet 2-1-re, a második 60 percet 3-1-re nyerték meg a horvátok.

A Horvátországban eltöltött első hét lezárásaként péntek délben lejátszotta első téli felkészülési mérkőzését csapatunk Umagban, ahol ellenfelünk a horvát élvonal listavezetője, a Hajduk Split volt. A két klub megegyezése szerint a találkozót 4x30 perc játékidővel játszották le a felek.Bartosz Grzelak vezetőedző a Tóth B. - Csongvai, Serafimov, Gergényi - Bese, Katona, Pinto, Christensen, Schön - Kastrati, Szabó L. kezdő tizenegyet küldte a pályára a zárt kapuk mögött megrendezett meccsen. Az első percekben Szabó, majd Schön veszélyeztetett lövéssel, az első nagyobb helyzet viszont a horvátok előtt alakult ki, amikor egy szélről érkező beadást fejelt az egyik horvát játékos közelről kapura, Tóth a levegőben úszva a bal felső elől tornázta szögletre a labdát.

Négy perccel később egy gyors támadás végén Katona ugratta ki a jobb oldalon érkező Szabó Leventét, aki éles szögből kilőtte a kapu hosszú oldalát, amivel megszereztük a vezetést (1-0). Újabb négy minutum elteltével azonban egyenlített a Hajduk, egy bal oldali szöglet után Livaja fejelt a kapunkba (1-1), ami az első 30 perc végéig nem is változott.

A 42. percben Krovinovic lövésénél védett szépen, majd Christensen távoli próbálkozása nem találta el a kaput. Az 50. percben Livaja lövése találta el a felső lécet, majd az 57.-ben Moufi fejesével átvette a vezetést a Hajduk Split.

Ezt követően gyakorlatilag egy új mérkőzés kezdődött, sort cserélt mindkét mester, nálunk rendkívül sok fiatal tehetséges játékos kapott szerepet a rutinosabb kerettagok mellett. A második 2x30 percet tehát a Rockov - Simut, Larsen, Spandler, Husvéth, Menyhárt - Pető, Bambock, Berki - Tóth, Kovács felállásban kezdte csapatunk. A 67. minutumban Pető beadása után Tóth fejesét védte a kapus, majd a második oldalon Dajaku fejesénél Rockov mutatott be bravúrt, a kipattanónál pedig a felső léc mentett. A harmadik "negyed" második felében mindkét csapat betalált, előbb Kalinic lőtt közelről Rockov kapujába (0-1, összességében 1-3), majd új igazolásunk, Simut Mario villant egy dupla kapufás góllal (1-1/2-3).

A 103. percben Trajkovski tekert egy bal oldali szögletet érintés nélkül kapunk hosszú felső sarkába (1-2/2-4), majd a 118.-ban egy szépen kijátszott akció végén Durdov állította be a végeredményt - a második hatvan percet 3-1-re nyerték meg a horvátok, ha egyben nézzük a találkozót, akkor pedig 5-2-re nyert a Hajduk. Csapatunk a mérkőzés utáni ebédet követően hazaindul Székesfehérvárra. Jövő hétfőtől szerdáig Sóstón készülünk majd, csütörtökön pedig újabb egy hétre visszatérünk Umagba.

Szerző: Óházy Bálint

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek