TUDÓSÍTÁS

Győzelem Újpesten - a Vidié az ezüstérem

Csapatunk 3-0-ra nyert a meccs 30. percétől emberhátrányban futballozó lila-fehérek otthonában, ezzel megszereztük a második helyet és a jogot, hogy indulhassunk az Európa Ligában. 

Az OTP Bank Liga 33. fordulójában Újpesten léptünk pályára. A tét számunkra az ezüstérem volt, a hazaiak viszont már semmiképp nem léphettek feljebb a hatodik helynél. Horváth Ferenc vezetőedző ugyanazt a kezdőcsapatot küldte pályára, mint az előző fordulóban az MTK ellen.

Nagy lila-fehér-helyzettel kezdődött a találkozó, Bardhi bombázott a kapunk mellé 12 méterről az 1. percben. Az ígéretes kezdés után a félidő első fele viszonylag eseménytelenül telt, a hazaiak részéről Lencse és Bardhi próbálkoztak, de mindketten célt tévesztettek, mi nem tudtunk helyzetet kialakítani. A 30. percben Balajcza a tizenhatoson kívül ért bele Oliveira lövésébe, a játékvezető azonnal kiállította az újpesti kapust. Vignjevics mester Erin Bardhit hívta le a pályáról, hogy Banai Dávid be tudjon állni, aki rögtön egy bravúrral nyitott, Tischler hatalmas erejű szabadrúgását ütötte ki. A játékrész utolsó percében Pátkai ugratta ki Tischlert, aki kicsit jobbról, 11 méterről lőtt, Banai szépen védett.

Szünetben egyik csapat sem cserélt. Az 51. percben óriási helyzet maradt ki: Suljic vezethette egyedül a labdát a kapusra, akit ki is cselezett, de közben hátulról egy védő utolérte, és szögletre mentett. Egy perc telt el a következő ziccerünkig, de ez is kimaradt: Nego volt önzetlen, és hozta helyzetbe Tischlert 12 méterre az újpesti kaputól, támadónk azonban Banaiba lőtte a labdát. Az 55. percben végre megszereztük a vezetést, Nego ezúttal nem passzolt, hanem 16-17 méterről a jobb felsőbe bombázott! (0-1.)

A 63. percben Andric nem túl erős, középre tartó fejesét védte Danilovics. 10 perccel később Géresi adott be jól balról, a hosszún érkezett Nego és ballal, kapásból lőtt, Banai fogta a labdát. A 77. percben növeltük előnyünket: Géresi verte meg egy az egyben Herist, az alapvonalról visszapasszolt, Tischler pedig 8 méterről a bal alsóba lőtt! (0-2.)

A 81. percben Mohl talált a kapunkba, de az asszisztens már korábban lest jelzett, így érvénytelen volt a gól. A vége előtt nem sokkal Stopira került helyzetbe, közeli lövése azonban elakadt Banaiban. A mérkőzés utolsó momentumaként Juhász Roland is beköszönt, 18 méterről nagy gólt lőtt a jobb alsó sarokba, beállítva ezzel a 3-0-s végeredményt. Ezzel a győzelemmel megszereztük az ezüstérmet, nyáron pedig indulhatunk az Európa Ligában!

A lefújás után az egész meccset végigszurkoló 400 fehérvári drukkernek köszönte meg a biztatást a csapat, nem sokkal később pedig a Szusza Ferenc Stadionban vehették át a játékosok és a szakmai stáb tagjai az érmeket. Amit természetesen megvártak szurkolóink, a csapat pedig újra kiment hozzájuk.

Az OTP Bank Liga 2015-2016-os szezonjának ezüstérmese tehát a Videoton FC! Szép volt, fiúk!

 

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: Peka Roland / vidi.hu, Kovács István Ádám / vidi.hu

További hírek