KONFERENCIA LIGA

Gólnélküli döntetlen és továbbjutás a Sumqayit elleni KL-visszavágón

Nem született gól a Konferencia Liga-selejtező visszavágóján, így 2-1-es összesítéssel jutottunk tovább a harmadik körbe.

A 2-1-es Vidi-sikerrel zárult azerbajdzsáni odavágó után jó helyzetből várhattuk a Sumqayit FK elleni Konferencia Liga-selejtező második mérkőzését.

UEFA Konferencia Liga, 2024-2025, 2. selejtezőkör, 2. mérkőzés

31 július szerda

Fehérvár FC

0-0 (2 - 1)

Sóstói Stadion Székesfehérvár

Sumqayit FK

Fehérvár FC

Tóth Balázs - Bohdan Melnyik, Huszti András (Kasper Larsen 68'), Nikola Serafimov, Schön Szabolcs - Csongvai Áron - Katona Mátyás (Kovács Mátyás 58'), Tobias Christensen (Ominger Gergő 82'), Bedi Bence, Nicolas Stefanelli (Pető Milán 46') - Kovács Patrik (Nejc Gradisar 46')

Sumqayit FK

Dzhenetov Mekhti - Radovic Slavisa, Mustafayev Vugar (Mossi Tresor 90'), Muradov Rovlan, Abdullazade Sabuhi, Vujnovic Nikola, Sadikhov Rahim, Medeiros Fernando, Badalov Elvin, Kehat Roi, Rezabala Jordan (Cahangirov Ugur 90')

Játékvezetők

Kristoffer Karlsson

Mikael Hallin, Marcus Lundgren Klitte, Oscar Johnson

Pető Tamás vezetőedző a Tóth - Huszti, Serafimov, Csongvai, Schön - Melnyik, Bedi - Katona, Christensen, Stefanelli - Kovács P. tizenegyet küldte pályára. A cserepadon Dala, Veszelinov, Simut, Larsen, Ominger, Babos, Pető, Kovács M., Kovács B. és Gradisar kapott helyet.

Jól kezdtük a visszavágót, gyors egymásutánban három szögletet is rúghattunk, ezek nem jelentettek veszélyt a vendégkapura. A 9. minutumban Katona 14 méterről, balról célba vette a kaput, Dzhenetov szögletre ütötte a labdát. A negyedik sarokrúgásra Serafimov robbant be, nem sokat tévedett. A 15. percben Bedi lövése következett, kevéssel ment fölé, egyértelműen uraltuk az összecsapást.

Az első félidő második felében előrébb merészkedett a vendégcsapat, kiegyenlítettebbé vált a játék. A hajrában Kovács Patrik harcolt meg a labdáért a saját térfelén, Katonát indította, akit az ígéretes kontra végén elnyomtak a védők. A 16-osig többször is szépen építkezett a csapat, de az utolsó átadásokba rendre hiba csúszott. A félidőben kettőt is cserélt Pető Tamás vezetőedző: Stefanellit és Kovács Patrikot Pető Milán és Gradisar váltotta.

A 49. percben egy visszafejelt labdát Abdullazade fejelt kapura, Tóth Balázs bravúrral hárított. Megélénkült a mérkőzés, a másik oldalon Christensen 22 méteres szabadrúgása a keresztlécen csattant. Az 58. minutumban Katona Mátyás helyére Kovács Mátyás érkezett. Újabb Vidi-helyzet következett, egy 16-oson belül felpattanó labdánál Gradisar és Muradov összerúgott, szerencsére mindketten folytatni tudták a játékot.

Egyre bátrabbá vált a Sumqayit, többet volt náluk a labda, de Tóth Balázs kapujára nem voltak veszélyesek. A 68. minutumban Larsen jött Huszti helyére. Helyzetek nélkül peregtek a percek, a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok. Az azeriek próbálkoztak, védelmünk jól szűrte a támadásaikat, igaz, nem volt nehéz dolgunk.

A 82. percben Christensen is lejött, őt Ominger váltotta, akinek egy irányváltás után letapadt a térde, fájdalmas arccal, hordágyon hagyta el a pályát. Mivel korábban az összes cserelehetőségünket kihasználtuk, tíz emberrel fejeztük be a mérkőzést. Önfeláldozó védekezéssel kihúztuk a hat perc hosszabbítást is és 2-1-es összesítéssel továbbjutottunk a Konferencia Liga-selejtező 3. körébe.

Szombaton 16 órától újabb meccs vár csapatunkra, a DVTK-t fogadjuk a Sóstói Stadionban.

Szerző: Csik Tamás

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek