TUDÓSÍTÁS

Gólfesztivál az ezüstrangadón - Vidi - MTK 5-0

Csapatunk 90 percen keresztül remekül futballozott, és szép gólokat szerezve nyerte meg magabiztosan az MTK elleni találkozót.

Rangadót rendeztek szombat este Felcsúton, nem is akármilyet: ezüstrangadót! A találkozóra az Európai Foci Hét kapcsán az MSOSZ sportolói speciális, erre az alkalomra készített pólóban kísérték be a két csapat játékosait.

Nagyszerűen kezdtük a találkozót, az 5. percben Nego hozta játékba a bal szélen felfutó Stopirat, aki remekül tekert kapu elé, ahol üresen érkezett Nego, és 5 méterről nagyon szép gólt fejelt. (1-0.) 

Öt perccel később egy ritkán látható találattal növeltük előnyünket. Suljic iramodott meg a jobb szélen, majd kapu elé lőtte a labdát, amit Hegedüs Grgic fejére öklözött, onnan pedig az MTK kapujába pattant a játékszer - öngól. (2-0.)

A 23. percben Oliveira bolondította meg védőjét a vendégek 16-osának előterében, majd kapu elé ívelt, ahol érkezett Tischler, de a labda magas volt csatárunknak. Egy perccel később megfogyatkozott az MTK, miután Torghelle rúgta fel hátulról Simont, a játékvezető pedig azonnal felmutatta az MTK csapatkapitányának a piros lapot.

A 32. percben Tischler vezette a labdát az ellenfél 16-osán belül, majd passzolni akart, de a labda elakadt egy becsúszó MTK játékos kezében - a spori továbbot intett. Négy perccel később Tischler 24 méterről, elemi erővel lőtt kapura egy szabadrúgást, a labda súrolta a bal kapufa tövét. A játékrész végén Danilovicsot kellett ápolni, de sérülése nem volt súlyos, folytatni tudta a játékot.

A második játékrészt egy távoli Nego lövés vezette fel, majd Pátkai is átlövéssel próbálkozott 22 méterről, de a középre tartó labdát magabiztosan fogta meg Hegedüs. A 64. percben azonban már az MTK kapusa is tehetetlen volt, Tischler 25 méterről, szabadrúgásból óriási gólt lőtt a kapu bal oldalába. (3-0.)

Két perccel később újabb gólnak örülhettek a lelkes fehérvári drukkerek, Suljic kapott nagyon szép labdát, amit egyedül vezethetett Hegedüsre, szépen el is fektette az MTK hálóőrét, majd magabiztosan helyezett az üres kapuba. (4-0.)

A 73. percben Nego száguldott el a jobb szélen, majd kapu elé lőtte a labdát, amely az egyik védőről kapura pattant, Hegedüs hatalmasat védett! Tíz perccel később Géresi adott remek labdát Nego-nak, aki egyedül vihette azt Hegedüsre, és 10 méterről, szépen lőtt a kapus mellett a kapuba, beállítva ezzel az 5-0-ás végeredményt.

Csapatunk az ezüstrangadót megnyerte, de mivel a DVSC és a Haladás is nyerni tudott, így még egyáltalán nem dőlt el semmi, négy csapat (Vidi, MTK, DVSC, Haladás) pályázik a dobogó második és harmadik fokára. A mieink az utolsó fordulóban jövő hét szombaton, az Újpest otthonában lépnek pályára.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek