VIDI-MEZŐKÖVESD

Fontos győzelem!

Szabó Levente és Lirim Kastrati szerezték góljainkat, 2-0-ra nyertünk a Mezőkövesd ellen.

Csapatunk az OTP Bank Liga 5. fordulójában a Mezőkövesd Zsóry FC együttesét fogadta a Sóstói Stadionban. Bartosz Grzelak vezetőedző a Tóth - Csongvai, Serafimov, Spandler, Fiola - Kalmár, Christensen - Karamoko, Katona, Schön - Kodro kezdő tizenegyet küldte a pályára.

Az első tíz perc végén Karamoko, majd Katona lövése még nem jelentett nagy veszélyt a vendégek kapujára, majd a 12. minutumban Schön fejelt öt méterről alig kapu mellé egy szélről érkező beadást. Az első játékrész ivószünetéig egyértelmű mezőnyfölényünk megmaradt, igazán nagy helyzetek azonban nem alakultak ki. Katona 12 méteres lövése szállt mellé, majd a félidő hajrájában Kalmár szöglete után Kodro közelről nem talált a kapuba, így gólnélküli döntetlennel mehettek pihenőre a csapatok.

A szünetben a vendégek kettőt cseréltek, majd Christensen próbálkozott kétszer is lövéssel a második játékrész első negyedórájában, de előbb mellé, majd fölé lőtt. A 64. percben Csongvai beadása után Kodro csúsztatott mellé, majd Schön éles szögből leadott lövését védte a rövidnél Piscitelli. A 71. minutumban hármas cserélt hajtottunk végre, Kastrati, Szabó és Bese állt be. Négy perccel később Kalmár lövését a vendégek kapusa tolta a kapufára. A másik oldalon egy kontra végén Cseri lőtt fölé, majd közvetlenül Flores beállása után, a 82. percben Kalmár már az ötödik szögletét végezte el, a röviden érkező Szabó Levente pedig a kapuba továbbította a labdát (1-0)!

A gólt követően sem álltunk meg, Flores lövésénél a 88. percben nagy bravúrral ütötte a labdát szögletre a kövesdiek olasz kapusa. A hosszabbításban viszont hibázott Piscitelli - egy vendég szöglet után Flores remekül indította Kastratit, aki elvitte a labdát a rosszul kimozduló kapus mellett, majd Kállait is kicselezve a hálóba gurította azt! (2-0). Ezzel a remek góllal ért véget a találkozóra, 2-0-ra legyőztük a Mezőkövesdet!

Szerző: fehervarfc.hu

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek