TUDÓSÍTÁS

Feczesin remek kapásgóljával legyőztük a Partizant

Mindkét oldalon voltak nagy helyzetek, a vendégek egy kapufáig jutottak, de a végén mi örülhettünk.

Majdnem napra pontosan 32 évvel az 5-0-ás fehérvári sikerrel véget érő UEFA-kupa-mérkőzés után újra a belgrádi Partizan volt a Vidi vendége. A kezdőrúgást Szabó József, a Vidi legendája végezte el, aki az 1984-es meccsen 4 gólt szerzett. (Az egykori kiváló támadóval készült interjúnkat ide kattintva olvashatja!) Juhász Rolandot pedig Hart Tibor, a Vidi egyik nagy szurkolója kísérte be. (A róla készült cikkünket itt találja!)

A kezdés előtt a Partizan vezetőedzője, Marko Nikolic és egyik játékosa, Sasa Ilic köszöntötte Danko Lazovicsot és Marko Scsepovicsot, akik mindketten a belgrádi együttes meghatározó játékosai voltak korábban. Felcsúton 10 Celsius-fokban, esős időben, 700 néző előtt indult útjára a labda pénteken 18.00-kor. 

Az első nagy lehetőség előttünk adódott a 7. percben amikor Feczesin kicselezte védőjét a bal szélen, majd elegánsan passzolta az alapvonalról vissza a labdát a középen érkező Scsepovicsnak, aki 7 méterről egyből kapura lőtt, Kljajic hatalmasat védett. A 14. percben Stevanovic kínálta meg Kovácsikot 20 méterről egy a bal alsóba tartó lökettel, kapusunk szépen védett. A 19. percben nagyon közel jártak a vendégek az egyenlítéshez, Djurdjic a kivetődő Kovácsik fölött szép mozdulattal emelte át a labdát, amely a felső lécről pattant az alapvonal mögé.  6 perccel később Jankovic próbálkozását védte bravúrral Kovácsik. A 38. percben Hadzic nagy lövését hárította Kljajic. Úgy tűnt, 0-0-val mennek szünetre a csapatok, ám Feczesin tett róla, hogy ne így legyen: Scsepovics passza után Nego tekert a kapu elé jobbról, támadónk pedig 8 méterről, kapásból, óriási gólt lőtt (1-0)!

Félidőben egyet cseréltünk, Fejes helyére Barczi állt be, Juhász pedig visszalépett a védelem tengelyébe. A 49. percben Kovács hozta játékba Barczit a jobb szélen, aki vezette egy darabig a labdát, majd egy csel után kapu elé tekert, az érkező Pátkai alig fejelt kapu fölé 8 méterről. Az 57. percben nagyszerű, sok kis passzos játékot követően kerültünk lövőhelyzetbe, Szolnoki pedig nem is tétovázott, 20 méterről, nagy erővel lőtt kapura, a labda nem sokkal ment mellé. A második játékrész második felében ritkultak a helyzetek, az egyik következőt a 70. percben jegyezhettük fel, amikor Kovács szép labdával hozta játékba a bal szélen érkező Feczesint, ő befelé cselezett, majd 14 méterről, laposan a bal alsót vette célba, de Stevanovic vetődve védeni tudott. Pár perccel később szép kényszerítő végén Bojinov lőtt 16 méterről alig Kovácsik kapuja mellé. Hadzic kapu fölé tekert szabadrúgása volt az utolsó, ami veszélyt jelentett a Partizan kapujára a 77. percben, a fekete-fehérek pedig már nem tudtak nagyobb lehetőséget kialakítani. Feczesin remek találatával legyőztük a szerb együttest.

Legközelebb november 19-én lépünk pályára, az OTP Bank Liga 16. fordulójában a Mezőkövesd vendégei leszünk.

 

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek