Elkezdte a felkészülést a Vidi II is

A keret nagy része kicserélődött, Disztl László együttese a következő idényben is az NB III Nyugati-csoportban fog szerepelni.

Június utolsó hetében a szokásos orvosi vizsgálatokkal és terheléses tesztekkel elkezdte a Vidi II is a felkészülést a 2016/17-es idényre. A keret nagy része teljesen kicserélődött, a tavalyi csapatból csupán a két kapus, Zelizi Patrik és Szűcs Lajos, valamint néhány fiatalabb labdarúgó - Véninger Bertalan, Kónya Krisztián, Göblyös Krisztián és Babinyecz Balázs - kezdte el a felkészülést második csapatunkkal. Rajtuk kívül három rutinos játékos - Baksa Dénes, Bognár Bence és Paudits Patrik - is Disztl László csapatával edz, ők legutóbb mindannyian az NB II-es Siófok együttesében szerepeltek kölcsönben.

"A klub vezetősége úgy döntött, amit én is támogattam, hogy meg kell újítani az NB III-as csapat keretét. Erre azért volt szükség, mert a csapat magja két-három éve együtt játszott, és elérkezett az az idő, hogy ezek a labdarúgók valamilyen szinten előrébb lépjenek. Nagy örömünkre voltak olyanok, akik már tavaly felkerültek a Vidi első csapatához, mások pedig most bizonyíthatnak majd magasabb szinten. Sok fiatal játékos került fel az utánpótlásunkból az NB III-as keretbe, de néhány rutinos játékos is velünk kezdte el a felkészülést, akik legutóbb az NB II-ben szerepeltek kölcsönben. Rajtuk kívül több játékos is próbajátékon vesz részt a következő napokban nálunk. A nyári edzőmeccseinkre szándékosan kerestünk erős ellenfeleket, hiszen a bajnokságban is rendkívül jó csapatok ellen kell pályára lépnünk. A csoportbeosztás ismeretében kijelenthető, hogy a következő szezonban jóval erősebb csoportban kell majd helytállnunk, mint legutóbb. A jelenlegi legfontosabb célunk, hogy minél hamarabb kialakuljon a Vidi II végleges kerete, és ezzel a kerettel folytassuk majd a felkészülést. Egy edző számára mindig az egyik legszebb feladat egy új csapatot építeni" - nyilatkozta Disztl László vezetőedző.

A Magyar Labdarúgó-szövetség versenybizottsága kialakította a labdarúgó NB III 2016–2017-es idényének csoportbeosztásait. Az 54 klub három 18 csapatos csoportban küzd. A csoportokból – az előző bajnokságtól eltérően, amikor a másodikok és a legjobb harmadik is feljutott – csak az első helyezettek jutnak fel az NB II-be.

Összesen 16 csapat esik ki (az összes, 14–18. helyezett, valamint a legrosszabb 13. helyezett), mert a 2017–2018-as idényben háromszor 16 csapattal bonyolítják le az NB III küzdelmeit, és 10 csapat jut fel a megyei első osztályú bajnokok osztályozói után.

NYUGATI CSOPORT
Ajka
Andráshida
Bp. Honvéd-MFA
Csepel
Csorna
Diósd
ETO FC Győr
Érdi VSE
Gyirmót FC Győr II
III. Kerületi TVE
Hévíz
Kaposvár
Komárom
Puskás Akadémia II
Sárvár
Tatabánya
Veszprém
Videoton FC II

Második csapatunk első edzőmeccsét szombaton délelőtt 10-kor, az NB II-es Csákvár ellen játssza Sóstón.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek