Egy ponttal térünk haza a listavezető otthonából

Hiába támadtunk többet, és hiába álltunk közelebb a győzelem megszerzéséhez, egy gyors gólváltást követően eldöntetlen maradt a Szuperrangadó.

Ragyogó napsütésben kezdődött a Szuperrangadó, melyre 9400 néző volt kíváncsi az ETO Parkban. A vendégszektor majdnem teljesen megtelt, több mint 500 drukker kísérte el a Vidit Győrbe. A hazaiak tizenegy eddigi bajnokijukból kilencet megnyertek, és csak a Haladás (1-1), valamint a Honvéd (0-0) tudott pontot rabolni a zöld-fehérek otthonából.

Remekül kezdtük a találkozót, Kovács már a 3. percben megszerezhette volna a vezetést, 8 méterről leadott lövését azonban nagy bravúrral védte Stevanovic. 10 perc kellett ahhoz, hogy az ETO kijöjjön a szorításból, egy-két alkalommal sikerült kontrából veszélyeztetniük, de egyértelműen mi irányítottuk a mérkőzést. A 25. percben a partjelző lest intett, Kassai azonban úgy ítélte meg, hogy a lesen lévő győri játékos nem befolyásolta az akciót, így továbbot intett, a labdával pedig Varga iramodott meg egyedül a kapunk felé, 15 méterről pedig alig lőtt mellé. Tulajdonképpen ez az egy helyzete volt az ETO-nak az első 45 percben. Nálunk Álvarez és Paraiba is több alkalommal került gólhelyzetbe, de vagy a győri védők tisztáztak, vagy Fortuna állt a hazai csapat mellé, mint például a 37. percben, amikor Álvarez 16 méterről csupán centikkel lőtt kapu mellé. Két perccel később pedig újabb bravúrt mutatott be a hazaiak hálóőre.

Fordulás után az ETO ragadta magához a kezdeményezést, az 50. percben Kamber alig fejelt kapu fölé egy szögletet követően. Az 57. percben Torghelle hiába talált "nullszögből" a kapuba, Kassai játékvezető les miatt nem adta meg a gólt. Egy perccel később Paraiba lövése megpattant egy győri védő lábán, így lett veszélyes a lövés, hiszen a labda a léc alá csapódott, de Stevanovicnak sikerült szögletre ütnie azt. A 64. percben megszereztük a vezetést. A néhány perccel korábban csereként pályára lépő Gyurcsó iramodott meg a jobb szélen, beadását pedig Tóth Balázs vágta kapásból a kapuba (0-1). Sajnos nem örülhettünk sokáig, mert 3 perccel később egy jobb oldali szabadrúgásra Kamber robbant be középen, és közelről a kapuba lőtte a labdát (1-1). A következő tíz percben nem alakult ki folyamatos mezőnyjáték a sok csere és a sárga lapot érő szabálytalanságok miatt, így a kapuk sem forogtak veszélyben. A 78. percig kellett várni az újabb gólszerzési lehetőségre, ekkor Gyurcsó távoli szabadrúgását védte nagy bravúrral a győri kapus. A 85. percben Kronaveter tekert alig Bozsovics kapuja mellé 15 méterről. A 90. percben Stevanovic mozdult ki rossz ütemben a kapujából, a labda Nikolics elé került, aki ballal éles szögből az üres kapu fölé emelt.

Összességében egy jó iramú mérkőzést játszottunk a listavezető ETO otthonában, és bár közelebb álltunk a győzelemhez, végül egy ponttal távoztunk az ETO Parkból. Folytatás szerdán Székesfehérváron, ahol a Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén fogadjuk a győri csapatot.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: Kupeczik Krisztián

További hírek