TUDÓSÍTÁS

Döntetlen az MTK otthonában

Maric első NB I-es góljával már a 6. percben megszereztük a vezetést, azonban alig három perccel később egyenlítettek a hazaiak. Rengeteg helyzetünk volt, de a győzelmet jelentő újabb gólra hiába vártunk.

Az OTP Bank Liga NB I. 28. fordulójában az MTK új otthonában, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban léptünk pályára. Henning Berg továbbra sem számíthatott Danko Lazovics játékára, aki hárommeccses eltiltását ezen a találkozón töltötte le. Rajta kívül a Gyirmót ellen súlyos kéztörést szenvedő Kovács István hiányzott a keretből.

Nagyszerűen kezdtük a mérkőzést, az ötödik perc végén Scsepovics lőtt kapura 20 méterről, lövése egy becsúszó védőn irányt változtatott, és a 16-oson belül Maric elé került a játékszer, aki 10 méterről szépen juttatta a kapuba a labdát (0-1). Ez volt horvát támadónk első NB I-es gólja! Sajnos akárcsak a Mezőkövesd ellen, ezúttal sem örülhettünk sokáig a vezetésnek, hiszen Kolomoiets a 9. percben védhetetlenül tekert 13 méterről a jobb felső sarokba (1-1).

Egy perc múlva Scsepovics beadására Hadzic érkezett középen, aki 10 méterről kapura lőtt, de a nem túl nagy erejű, középre tartó lövést magabiztosan hárította Petkovic. A 20. percben, egy szöglet után Juhász fejelte kapu elé a beívelt labdát, melyet Maric próbált kapura ollózni, mindezt tehette teljesen üresen, hiszen védő nem volt a közelében, azonban támadónk rosszul találta el a labdát, mely így nem jelentett veszélyt a hazai kapura. Öt perccel később Maric szép gólt szerzett, miután kicselezte a hazai kapust, azonban Pintér sporttárs les miatt érvénytelenítette a találatot. 

Félóra telt el a találkozóból, amikor Stopira a bal szélről középre adott, az ötösön belül Maric és Scsepovics sem találta el a játékszert, amely így keresztben elsuhant a hazai kapu előtt. A 36. percben Pátkai ívelését követően a hosszún berobbanó Nego becsúszva lőtt kapu fölé. Újabb három perc elteltével Scsepovics fordult le szépen a védőjéről a 16-oson belül, majd kissé éles szögből kapura lőtt, Petkovic védett. A félidő utolsó momentumaként Scsepovics adott középre a jobb szélről, az ötösön belül gólra éhesen érkező Maric egy hazai védő szorításában a földre került, Pintér továbbot intett. A gyors gólváltást követően szinte végig egykapuztunk az első félidőben, rengeteg helyzetet alakítottunk ki, de újabb gólt nem sikerült szereznünk.

A második félidő elején Géresi és Fiola is pályára lépett csereként. A játék képe nem sokat változott, valamivel kevesebb lehetőséget sikerült ebben a játékrészben kialakítanunk, ráadásul több veszélyes hazai kontrát is feljegyezhettünk.

Az 56. percben Pátkai gyönyörűen hozta játékba Suljicot, aki éles szögből, 6 méterről lőtt kapura, Petkovic nagyot védett. Tíz perccel később Hadzic távoli lövése szállt a hazai kapu fölé. A 74. percben Kanta nagyszerű, 20 méteres kapáslövését védte Kovácsik bravúrral. Két perc múlva Baki jobbról adott középre Torghelle szép passzát követően, Ramos elől hatalmasat mentett Vinícius.

A mérkőzés 82. percében Scsepovics végzett el 20 méterről kiválóan egy szabadrúgást, Petkovic óriási bravúrral paskolta a labdát a felső lécre. Három perc elteltével Pátkai ívelését követően Nego fejelt a hazai kapuba, de ezúttal is lest jelzett a partjelző, így ez a találatunk sem volt érvényes.

A 90. percben Baki két percig feküdt a földön, hordágyat kellett az MTK játékosáért a pályára küldeni - majd miután beértek a hordággyal, az MTK játékosa felkelt, lesétált a pályáról és játékra jelentkezett - ezért ötperces hosszabbítás következett. A 93. percben Torghelle eldönthette volna a 3 pont sorsát, de egy az egyben Kovácsikkal szemben lövés helyett a passzt választotta, amely nem volt pontos, így maradt az 1-1, amellyel egyik csapat sem lehet elégedett.

Jövő héten szombaton a DVSC látogat Felcsútra, a Pancho Arénába.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek