VIDEOTON FC - ÚJPEST FC 1-1 (0-0)

Döntetlen a bajnoki szezonnyitó előtti utolsó felkészülési meccsen

Az első félidőben nem született gól, a második játékrész közepén az Újpest szerzett vezetést, Nikolics a lefújás előtt egyenlített.

Negyedik - egyben utolsó - nyári felkészülési mérkőzésünkön az Újpestet láttuk vendégül, a találkozóra több mint 1500 néző volt kíváncsi a helyszínen.

A 4. percben az Újpest előtt adódott lehetőség, ekkor Simon bombázott kapu fölé 13 méterről, egy perccel később azonban Kovács lekészített labdáját nagy erővel lőtte 25 méterről kapura a Vidi új igazolása, Simon Ádám, végül azonban nem talált célt a lövés. A folytatásban fokozatosan csökkent az iram, amely talán a nagy hőség számlájára is írható, nem is csoda, hogy a félidő felénél ívószünetet rendelt el a játékvezető. A játékrész második felében Kleinheisler kétszer próbálkozott távoli átlövéssel, azonban mindkét alkalommal mellé szállt a labda. A 37. percben Gyurcsó végzett el a 16-os sarkától egy szabadrúgást, amit Balajcza a jobb felső sarok elől nagy bravúrral tenyerelt szögletre, ami után Vinícius fejesét ütötte ki az újpesti kapus.

A szünetben mindkét vezetőedző cserélt, Joan Carrillo öt helyen változtatott csapatán, míg újpesti kollégája két új játékost küldött pályára. A 48. percben egy szélről érkező beadást lőtt Kleinheisler kapásból kapu fölé, majd hét perccel később Oliveira mutatott be egy szép cselt a 16-oson belül, aztán 12 méterről alig tekert kapu mellé. A 60. percben könyörtelenül kihasználta ziccerét az Újpest FC és Balogh Balázs góljával megszerezték a vezetést (0-1). A gól után az lila-fehérek masszívan, fegyelmezetten védekeztek, nehéz volt feltörni a hátsó alakzatukat. Az egyenlítés végül a 89. percben sikerült, Nikolics kapott nagyszerű labdát, majd 10 méterről, kissé éles szögből, higgadtan tekert a hosszú alsó sarokba (1-1).

Folytatás jövő hét szombaton a Sóstói Stadionban, amikor a bajnoki szezonnyitón fogadjuk a Lombard Pápa együttesét.

Szombaton egy másik felkészülési mérkőzést is rendeztek a Sóstói Stadionban, délelőtt a Vidi II Sejben Viktor 63. percben szerzett góljával 1-0-ra nyert az NB III-as Balatonfüred ellen.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek