KONFERENCIA LIGA

Bemutatjuk lehetséges ellenfeleinket a 3. selejtezőkörben

A ciprusi Omonoia FC vagy georgiai FC Torpedo Kutaisi lehet az ellenfelünk a KL 3. selejtezőkörében.

Az UEFA hétfő délutáni sorsolásán eldőlt, hogy amennyiben továbbjutunk az azeri ellenfelünk ellen a KL-ben, akkor a 3. selejtezőkörben az Omonoia FC (ciprusi) - FC Torpedo Kutaisi (georgiai) párharc győztesével találkozunk. Cikkünkben két potenciális ellenfelünket mutatjuk be röviden.

Omonoia FC

A 330 ezer lakosú ciprusi főváros, Nicosia csapatát 1948-ban alapították. Az Omonoia Nicosia 21 bajnoki címével és 16 kupagyőzelmével az egyik legsikeresebb ciprusi klub. Az elmúlt szezonban az 5. helyen végeztek a bajnokságban, a Konferencia Liga-szereplést a kupa megnyerésével vívták ki. Hazai mérkőzéseiket a 22 859 férőhelyes GSP Stadionban játsszák.

A 2024/2025-ös Konferencia Liga-sorozatba a 2. selejtezőkörben kapcsolódnak be.

FC Torpedo Kutaisi

Georgia harmadik legnagyobb városa, Kutaisi, a nyugat-georgiai Imereti tartomány székhelye. A Tbiliszitől 221 kilométerre nyugatra, a Rioni folyó partján található 150 ezer lakosú város csapata az elmúlt szezonban a 3. helyen végzett a bajnokságban, jelenleg pedig a 2. helyen állnak az őszi-tavaszi rendszerű ligában. Négyszeres georgiai bajnokok, legutoljára 2017-ben diadalmaskodtak. Hazai mérkőzéseiket a 14 700 férőhelyes Ramaz Shengelia Stadionban játszák.

A Konferencia Liga 1. selejtezőkörében az albán KF Tirana együttesét verték ki 2-1-es összesítéssel.

Szerző: Csik Tamás

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek