ELLENFÉL-LES

Az éllovas Ferencváros látogat a Pancho Arénába szombaton

A zöld-fehérek a 2018-as naptári évben 2 ponttal kevesebbet gyűjtöttek a Vidinél, de a legutóbbi fordulóban ismét átvették a vezetést a tabellán.

A szezon ehyik legfontosabb mérkőzésén, május 5-én 19:30-as kezdettel a Ferencváros látogat a Pancho Arénába az OTP Bank Liga 29. fordulójában. A zöld-fehérek a legutóbbi fordulót követően visszavették a vezetést a tabellán.

Az összesen 18 egység, amelyet Thomas Doll csapata 2018-ban szerzett, 5 győzelemből, 3 döntetlenből és 1 vereségből áll össze. Pont nélkül egyedül a DVTK elleni összecsapást követően maradtak, még március 3-án. Az elmúlt 5 fordulóban az Újpest, a Debrecen és a Paks gárdái ellen is döntetlent értek el, míg a Mezőkövesdet és legutóbb a Haladást meg tudták verni.

A transfermarkt.de portál által 14,6 millió euróra becsült keret (amely ezzel listavezető az NB I-ben) legértékesebb játékosa a nyáron Uruguayból igazolt Gorriarán Fontes, akit 1,2 millió euróra taksálnak. Őt négy 1 millió eurós labdarúgó követi, mégpedig a szintén nyáron érkező balhátvéd, Marquinhos Pedroso, illetve három magyar válogatott játékos: Nagy Dominik, Otigba Kenneth és a góllövőlistán éllovas Varga Roland.

A gólkirály-jelölt Varga mellett elérte már a 10 gólt (12-nél áll) Böde Dániel, míg Jospeh Paintsil 8 találatnál jár, de a hátvéd Miha Blazic is eljutott 5-ig. Az eddigi 28 bajnokin csak egyetlen fix pont volt a gárdában, mégpedig a kapus Dibusz Dénes. Rajta kívül mindenki minimum három alkalommal hiányzott a pályáról, 25-ször Botka, Gorriarán, Lovrencsics G., Moutari és Varga R. játszott, míg Bödét 24 alkalommal láthatták a drukkereik. Összesen 27 különböző labdarúgót vetett be Thomas Doll, köztük olyan nem akad, aki egykor a Vidinél rúgta volna a bőrt.

InStat-értékelések terén jól áll a Ferencváros, hiszen amellett, hogy 15 különböző játékosuk összesen már 63 alkalommal került be a forduló csapatába (és 4-szer tőlük került ki a forduló legjobb játékosa is) - Varga Roland 9-szer, Dibusz Dénes 7-szer, Lovrencsics Gergő, Fernando Gorriarán Fontes és Joseph Paintsil 6-6-szor, Marquinhos Pedroso és Otigba Kenneth 5-5-ször, Böde Dániel és Leandro 4-4-szer, Miha Blazic 3-szor, Stefan Spirovski, Amadou Moutari, Botka Endre 2-2-szer, Priskin Tamás és Rui Pedro 1-1-szer voltak ott -, a szezon legjobbjai közé is több futballistát adnak. Dibusz kapus, Marquinhos Pedroso balhátvéd, Otigba középhátvéd, Gorriarán Fontes belső középpályás, Varga Roland jobbszélső, Böde csatár pozícióban "képviseli" a Fradit.

Ellenfelünknek a szombati rangadón eltiltottal nem kell számolnia, Leandrót és Marquinhos Pedrosót viszont a legutóbbi bajnokin nem jelölték a meccskeretbe.

Szerző: Guber Péter

Fotó: vidi.hu

További hírek