INTERJÚ

Álvarez góllövéssel kezdte a nyári szünetet

Támadónk múlt héten kétszer is pályára lépett hazája nemzeti csapatában, és a 180 perc alatt ő lőtte az egyetlen salvadori gólt.

"Nagy megtiszteltetés számomra, hogy ismét pályára léphettem a válogatottban, ráadásul két nagyon erős csapat ellen játszottunk, akik a brazíliai vb-n is szerepelnek. Egyáltalán nem bánom, hogy nekem később kezdődött a nyári pihenőm, amit egyébként itthon, Houston-ban töltök a családommal, és a barátaimmal. Bár a Vidivel nem sikerült elérnünk a kitűzött célokat a szezonban, ettől függetlenül biztos vagyok benne, hogy a következő idényünk sokkal szebb lesz. Én egyébként úgy érzem, összességében sikerült kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtanom, persze nem azt mondom, hogy maradéktalanul elégedett vagyok a játékommal. Az, hogy a szövetségi kapitány számított rám a válogatottban, mindenesetre pozitív visszajelzés számomra" - árulta el Arturo Álvarez a vidi.hu-nak.

     
 

Arturo Álvarez csereként lépett pályára az El Salvador - Elefántcsontpart (1-2) mérkőzés 72. percében, majd négy perccel később, 2-0-ás elefántcsontparti vezetésnél büntetőből szépített.

Két nappal később a világ- és Európa-bajnok spanyol csapat ellen már a kezdőben kapott helyet, és 65 perc játéklehetőséget kapott. A meccset a spanyolok 2-0-ra nyerték meg.

 
     

"A vb-n nincs különösebb favoritom, több csapatot is esélyesnek tartok a végső győzelemre. Az biztos, hogy a címvédő spanyolok mellett a házigazda brazilokra lesz érdemes odafigyelni, de én kíváncsian várom, milyen teljesítményt nyújt majd a tornán az USA."

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: Reuters

További hírek