ELLENFÉL-LES

A második helyezett PAFC otthonába látogatunk vasárnap

29. alkalommal mérkőzünk meg vármegyei riválisunkkal az élvonalban.

Vasárnap 16:30-kor a felcsúti Pancho Arénában lépünk pályára. A mostani lesz a 29. PAFC elleni bajnokink az élvonalban. Az eddigi 28 találkozóból 11-et megnyertünk, 11 döntetlen mellett 6 vereséget szenvedtünk el. A gólkülönbség 41-27 a javunkra, ez meccsenkénti 2,4-es gólátlagot jelent.

OTP Bank Liga, 2024-2025, Őszi szezon, 7. forduló

22 szeptember vasárnap

Puskás Akadémia FC

16:30

Pancho Aréna Felcsút

Fehérvár FC

Puskás Akadémia FC

Fehérvár FC


A PAFC vezetőedzője, Hornyák Zsolt az egész NB I-es mezőnyt figyelembe véve a legrégebb óta regnáló vezetőedző ugyanannál a csapatnál. Eddig 16 tétmérkőzést játszottunk a Hornyák Zsolt vezette PAFC ellen, az elsőt még négy és fél éve, 2019. augusztus 11-én - akkor Felcsúton 2-0-ra nyertünk, csapatunk góljait Huszti Szabolcs és Futács Márkó szerezték, a Vidi vezetőedzője pedig Marko Nikolics volt. Hornyák Zsoltnak egyébként pozitív a mutatója a Vidi ellen, a már említett 16 tétmeccsből 5 győzelem, 7 döntetlen és 4 vereség a mérlege.

A PAFC az előző szezonban egy ponttal előzött meg bennünket és a dobogó harmadik fokára ért így oda a Hornyák-csapat. A Puskás Akadémia FC történetének talán legemlékezetesebb nemzetközi kupaszereplése volt az idei nyári a Konferencia Ligában. Az ukrán SC Dnipro ellen ugyan játék nélkül jutottak tovább a felcsútiak, ám az örmény Ararat együttesével és az olasz Fiorentinával is emlékezetes párharcot vívtak Szolnoki Rolandék.

Örményországban 1-0-ra nyert a PAFC, a felcsúti visszavágón pedig 3-3-as döntetlen született úgy, hogy Favorov a 94. percben egyenlített szabadrúgásból és juttatta a rájátszásba a PAFC-ot. Ott az előző két kiírás döntőse, az olasz Fiorentina várt rájuk és az első, kinti mérkőzésen már 2-0-ra is vezetett a PAFC, végül az a találkozó is 3-3-as döntetlennel zárult. A hazai visszavágón Nagy Zsolt a 97. percben egyenlített és bár a hosszabbításban kettős emberelőnyben játszott Hornyák Zsolt együttese, végül az olaszok kibekkelték a 2x15 perces ráadást, büntetőkkel pedig ők jutottak tovább.

A bajnokságot is jól kezdte vasárnapi ellenfelünk, az első négy bajnokiját megnyerte (Újpest-PAFC 1-2, PAFC-ZTE 2-1, PAFC-Nyíregyháza 3-1, PAFC-MTK 1-0), a legutóbbi fordulóban viszont 2-1-es vereséget szenvedett Pakson. A MOL Magyar Kupa 3. fordulójában nagyon magabiztosan, 7-0-ra nyert a PAFC múlt héten vasárnap a Haladás otthonában.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek