A legjobb 16 közé jutottunk a Magyar Kupában

A félidőben még a hazaiak vezettek egy bombagóllal, a második játékrészben azonban két szöglet után szereztünk két gólt.

A Vidi a Magyar Kupa legjobb 32 csapata között az NB II-es Szigetszentmiklós otthonában lépett pályára. A továbbjutásról ezúttal még egy mérkőzés döntött, melyet a Pest megyei együttes műfüves pályáján játszottuk le.

Az első percekben látszódott, hogy a játékosaink számára szokatlan borítású talaj nehézségeket fog még okozni a későbbiekben. A hazaiak viszont kihasználták a hazai pálya előnyét, és a tizedik percben megszerezték a vezetést, Hevesi-Tóth lőtt nagyon nagy gólt 16 méterről (1-0). A folytatásban is az SzTK-Erima focizott aktívabban, a 14. percben Bonifert előzte meg Calatayudot, és közelről fejelt alig kapu mellé. A 23. percben Kollega szélről érkező erős beadása után alakult ki veszélyes helyzet a kapunk előtt, szerencsére a középen érkező zöld-fehér mezes támadó nem találta el jól a labdát. A 35. percben Fejes szélről beadás helyett a lövést választotta, a labda a kapufán csattant. A 42. percben Álvarez adott be a bal szélről, a labda Fejes előtt suhant el, aki közelről a kapuba lőhetett volna, ha eléri a zsugát. 1-0-ás hazai előnnyel vonulhattak a csapatok az öltözőbe a szünetben.

A második játékrészt jól kezdtük, a 47. percben Álvarez szögletét juttatta szép mozdulattal a szigetszentmiklósi kapuba Feczesin, aki megszabadult hosszú szakállától, azonban a góllövéssel továbbra sem áll hadilábon (1-1). A 60. percben egy jobb szélről érkező beadásba még bele tudott ütni a hazai kapus, így a labda nem lett jó a hosszún üresen érkező Álvarezhez. Egy perccel később ismét salvadori válogatott játékosunk került helyzetbe, ezúttal a labda is eljutott hozzá, éles szögből leadott lövését Sánta nagy bravúrral védte. A 74. percben a hazaiak egyik legveszélyesebb futballistája, Kollega került ziccerbe, közeli, nagy erejű lövését Calatayud bravúrral védte. Négy perccel később már nálunk volt az előny - Fejes fejesével. Történt, hogy Álavrez tekert ezúttal is szépen a hazai kapu elé egy szögletet, a középen berobbanó Fejes pedig nagy erővel fejelt a hazai kapuba (1-2). Az utolsó tíz percben már egyik kapu előtt sem alakult ki gólhelyzet.

Csapatunk egy igazi kupameccsen, megérdemelten harcolta ki a továbbjutást az agresszíven, jól játszó SzTK-Erima otthonában.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek