ELLENFÉL-LES

A kilencedik helyezett Vasast fogadjuk szombaton

Az angyalföldiek Magyarországon készültek a tavaszi idényre.

Szombaton 17 órai kezdettel a kilencedik helyezett Vasas lesz a Videoton FC első tavaszi ellenfele az OTP Bank Liga 20. fordulójában.

A nyáron és ősszel lejátszott 19 bajnokin 21 pontot gyűjtött az angyalföldi együttes, amely kiválóan kezdte a szezont: 11 fordulót követően még a harmadik pozíciót foglalták el a tabellán. Ezt követően gödörbe került Michael Oenning csapata, az utolsó 8 találkozójukon 2 pontot gyűjtöttek, így jelentősen visszacsúsztak a tabellán.

A télen több játékossal is erősített a Vasas. Leigazolták a legutóbb a Pakstól Kispesten kölcsönben játszó Laczkó Zsoltot, a Lengyelországból hazatérő Egerszegi Tamást és a fél éve szabadon igazolható Csiki Norbertet, valamint szerződést kötöttek a télen éppen a Viditől távozó Barczi Dáviddal is. A távozók között az Olimpiakoszhoz visszatérő Vergosz, a Csákvárra kölcsönadott Király Botond, illetve Kulcsár Tamás és Jan Simunek említhető.

A fővárosi együttes 11 felkészülési találkozón lépett pályára januárban és februárban, ezek mindegyikét Budapesten és Telkiben vívták meg. Elsősorban alacsonyabb osztályú gárdákkal mérkőztek és néhány kiütéses győzelmet is arattak: a Vecsést 8-0-ra, a III. Kerületet és a THSE-t 7-0-ra, a Putnokot 7-1-re verték. Fejér megyei együttessel is játszottak, az Iváncsa ellen 1-0-ra nyertek. 7 győzelem mellett 1-szer döntetlenre végeztek (a Pénzügyőrrel), 3-szor pedig kikaptak, méghozzá az MTK-tól, a Honvédtól és a Soroksártól.

A Vasassal a 2017-18-as kiírásban eddig egy alkalommal találkozott csapatunk, a Szusza Ferenc Stadionban Pátkai Máté szenzációs, ollózós góljával korán vezetést szereztünk, de ellenfelünk végül fordított és 3-1-re győzött.

A fővárosi együttes házi gólkirálya jelenleg 4-4 góllal Gaál Bálint és Remili Mohamed, mögöttük pedig a hátvéd Burmeister és a már nem a kerethez tartozó Kulcsár áll 3-3 találattal. A legtöbb mérkőzésen - mind a 19-szer - Burmeister és a kapus Lubos Kamenár lépett pályára, míg Remili 18-szor, Szivacski 17-szer játszott, összesen 22 játékos került bevetésre eddig.

Ami az InStat-pontszámokat illeti, a forduló csapatába már számos alkalommal beverekedte magát angyalföldi játékos. Kire Risztevszki (háromszor), James Manjrekar (kétszer), Felix Burmeister, Berecz Zsombor (kétszer), Vida Máté, Hangya Szilveszter, Vít Benes (kétszer), Lubos Kamenár, Remili Mohamed, Gaál Bálint, Szivacski Donát, Vaskó Tamás és Jevgen Pavlov egyaránt szerepeltek már a kör legjobbjai között.

Az átlagpontszámok alapján érdekes módon a nemrég távozott Jan Simunek áll az élen (bár mindössze két értékelt mérkőzéssel bír), őt pedig a macedón válogatott Kire Risztevszki követi, majd Vít Benes-Berecz Zsombor-Hangya Szilveszter a sorrend.

A Vasas keretéből Barczi Dávid mellett Vaskó Tamás is megfordult a Vidiben, mi több, a 2010-11-es idényben kivette a részét történelmünk első bajnoki címéből is.

Szerző: Guber Péter

Fotó: vidi.hu

További hírek