ELLENFÉL-LES

A dobogós helyen álló DVSC vendégei leszünk szombaton

Legközelebbi ellenfelünk alaposan felzárkózott a tabellán, amióta augusztusban mérkőztünk velük.

Együttesünk szombaton a szezonban másodjára lép pályára a Nagyerdei Stadionban - korábban a DVTK fogadott minket Debrecenben, most pedig a DVSC teszi ugyanezt. A 19:30-kor kezdődő összecsapáson egy egészen más formát mutató hajdúsági csapat lesz az ellenfél, mint amilyennel augusztusban találkoztunk.

A Loki nem kezdte jól az évadot, hiszen a bajnokságban előbb a Mezőkövesd, majd a Haladás győzte le, a 3-4. fordulókban pedig két döntetlen következett. Ezután került sor a Vidi elleni fellépésükre, amikor is klubunk NB I-es történelmének legkésőbbi találatával megérdemelt sikert arattunk fölöttük.

Augusztus 18-ig tehát két ponttal, utolsó előtti helyen szerénykedett a DVSC, de ezt követően egy csapásra megváltoztak a dolgok: a 15. fordulóig egyszer sem szenvedett vereséget a csapat és legyőzte a Vasas, a Honvéd, a DVTK, a Balmazújváros, a Puskás Akadémia, a Mezőkövesd és a Paks együtteseit is. A széria végül a legutóbbi körben szakadt meg, amikor a Ferencváros szűk, 2-1-es vereséget mért rájuk. A hajdúságiak ezzel jelenleg a Vidi mögött 7 ponttal, a 3. helyen állnak.

A két csapat legutóbbi találkozóján még pályára léphetett a Loki 2016-17-es házi gólkirálya, Holman Dávid, akit néhány nappal később a Slovan Bratislava igazolt le. Szintén távozott Ognjen Djelmic, Derick Chuka Ogbu és Völgyi Dániel is. Az érkezők oldalán a Videoton FC-től kölcsönben lévő Bódi Ádám említhető, de az azóta eltelt három hónap alatt vált a csapat rendszeres tagjává a 21 éves Varga Kevin és a néhányszor csereként pályára lépő Nagy Kevin is.

A transfermarkt.de becslései szerint a keret legértékesebb játékosa Tőzsér Dániel, a DVSC-é pedig összességében az OTP Bank Liga 6. legértékesebb csapata. A házi gólkirály szintén Tőzsér 5 találattal.

Az átlagos InStat-értékek szerint a legjobb játékos jelen pillanatban a kapus Nagy Sándor, akit a csatár Tabakovic, a középpályás-védő Jovanovics, a hátvéd Ferenczi, majd a támadó Könyves követ. Nagy Sándor nevéhez fűződik a szezon eddigi 7. legjobb kapusteljesítménye (ezt épp a Vidi ellen nyújtotta), Tőzsér Dániel és Alekszandar Jovanovics pedig a 3. és 4. legjobb számokat hozták védekező középpályás pozícióban. A Loki játékosai a forduló álomcsapataiba viszonylag ritkán kerülnek be, erre csak Nagy, Tőzsér, Jovanovics, Szatmári, Ferenczi (kétszer) és Mengolo voltak képesek, ami az összes lehetőség 4,2%-a.

Szerző: Guber Péter

Fotó: vidi.hu

További hírek